Gert de Boon, Geertjan Evers en Cees van DisHypotheekshop Gorinchemwww.hypotheekshop.nl/gorinchem0183 – 89 30 10gorinchem1295@hypotheekshop.nl
Gert de Boon, Geertjan Evers en Cees van DisHypotheekshop Gorinchemwww.hypotheekshop.nl/gorinchem0183 – 89 30 10gorinchem1295@hypotheekshop.nl Hypotheekshop
De hypotheekspecialist

Mogelijkheden Vitalo’s verruimd

17 november 2020 om 17:17 Zakelijk

Vroeger spraken we over pensionado’s, tegenwoordig heten mensen die in de derde levensfase zijn beland Vitalo’s. Waarom? Omdat we tegenwoordig niet alleen langer leven, maar ook veel vitaler in het leven staan. En daar horen ook nieuwe financiële perspectieven bij. Wat vroeger voor velen financieel ondenkbaar leek, is nu voor mensen met een eigen woning vaak wél mogelijk.

De tijd dat iemand met 65 met pensioen gaat en nog wat jaren achter de geraniums slijt, ligt al lang achter ons. De kinderen op eigen benen, u bent afgezwaaid van werk en er is ineens meer vrije tijd beschikbaar. Wat wilt u doen? Meer reizen of eindelijk die camper aanschaffen, of uw huis verkopen en naar een minder onderhoudsintensief (nieuwbouw) appartement? Wat uw plannen voor de nieuwe levensfase ook zijn, u kunt ze vaak realiseren met behulp van uw hypotheek!

[Ruimere hypotheekmogelijkheden
Regelmatig krijgen wij de vraag “kan ik als vitalo nog wel een hypotheek krijgen?” Ja, dat kan! De geldverstrekker maakt namelijk geen onderscheid in leeftijd. Een aantal hypotheekmogelijkheden voor vitalo’s is ook aanzienlijk verruimd. Verhuizen wordt makkelijker, omdat de hypotheek nu berekend wordt op basis van werkelijke lasten. Ook de oversluitmogelijkheden zijn verruimd, waardoor er wellicht ineens maandelijks een stuk budget overschiet.

[Aankoop andere woning
Een nieuwe woning kunt u aankopen met de overwaarde van uw huidige woning aangevuld met een stuk hypotheek. Als vitalo bent u niet verplicht af te lossen. U mag tot (maximaal) de helft van de woningwaarde enkel rente betalen. Alles daarboven moet worden afgelost binnen 30 jaar. Oftewel: aantrekkelijke maandlasten.

[Vrijgekomen geld bij oversluiten
Een deel van de overwaarde van uw huis kan worden opgenomen (maximaal de helft van de marktwaarde) en over dat bedrag betaalt u alleen rente. Dat ziet er in een simpel voorbeeld zo uit:
U bent een echtpaar met alleen een AOW uitkering en een huis met een marktwaarde van €400.000. U heeft dan een opnamemogelijkheid tot € 200.000 en betaalt daarvoor € 292 per maand.

Bent u alleenstaand en heeft uw woning een marktwaarde van € 290.000, dan kunt u maximaal €145.000 euro aan overwaarde opnemen, tegen € 212 per maand. Deze rente staat levenslang vast, dus u heeft na bijvoorbeeld 10 of 20 jaar geen renterisico. Bedenk eens wat u met dat vrijgekomen geld kunt doen om nog meer van uw welverdiende vrije tijd te genieten of eventueel (klein-)kinderen financieel te steunen.

[Duidelijk verhaal
Laat ons met u kijken wat in uw situatie haalbare en verstandige beslissingen zijn, in een vrijblijvend oriënterend gesprek.

advertentie
advertentie