Naar de sportclub in tijden van het coronavirus

9 december 2020 om 14:47 Zakelijk

GORINCHEM Dat je door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kan blijven, dat wisten we al. Zo wordt de kans op hoge bloeddruk hart-en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten door bewegen en sporten op langere termijn stukken kleiner.

De huidige regeringsmaatregelen in de strijd tegen het COVID-19 virus leiden soms letterlijk tot beperkingen in onze bewegingsvrijheid. Het is echter onverstandig om in deze periode niet tot nauwelijks in beweging te komen. Regelmatige lichaamsbeweging stimuleert namelijk het immuunsysteem, is goed voor de conditie van hart en longen, houdt spieren, pezen en botten sterk en vermindert gevoelens van angst en stress.

De gevolgen van de coronacrisis zijn niet alleen fysiek maar ook mentaal. Door stress gaan mensen vaak meer snacken. ,,Wat vooral niet helpt is een grote voorraadkast met ‘troosteten’. Vette, zoete snacks, koekjes, chips. Want dat is waar de meeste mensen, vooral als ze stress hebben, naar grijpen”, aldus eigenaresse Sylvia van Driel. Dat kan ook op de lange termijn gevolgen hebben. Er wordt gevreesd voor meer gevallen van diabetes, hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk. ,,We kunnen ons voorstellen dat we op korte en middellange termijn meer mensen met overgewicht en dat soort chronische welvaartsziekten gaan zien.”

Hoewel wandelen en fietsen bijdragen aan de dagelijkse beweging, blijft krachttraining van groot belang voor een fit lichaam, sterk immuunsysteem en gezonde levensstijl. Daarnaast helpt het om beter te slapen, stress aan te kunnen en je gelukkig te voelen. Het doordachte krachttrainingsprogramma van Curves biedt een volledige training in een circuit, met toestellen die zich aanpassen aan jouw kracht en intensiteit. Ook fijn: de workout duurt maar 30 minuten. Goed te doen, zelfs voor de drukste agenda.

Curves zet zich iedere dag in om vrouwen sterker te maken. Doe mee met de actie In 30 dagen sterk en probeer Curves 30 dagen voor slechts € 30,-. Info: www.curves.nl, gorinchem@curves.nl, curves.nl/vrouwen-sportschool-gorinchem/.

advertentie
advertentie