De Vitamine KantineLangendijk 54 te Gorinchemwww.devitaminekantine.nlinfo@devitaminekantine.nl0183 515 362
De Vitamine KantineLangendijk 54 te Gorinchemwww.devitaminekantine.nlinfo@devitaminekantine.nl0183 515 362 Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Aandacht en versheid als basis

19 januari 2021 om 15:36 Zakelijk

GORINCHEM Je hebt hard gewerkt, geen zin om te koken, maar goede voornemens verbieden het om een vette hap te halen. Geen zorgen, De Vitamine Kantine biedt uitkomst. ,,Wij maken fatsoenlijke, gezonde gerechten voor een nette prijs.”

Marco van der Burg, eigenaar van de Vitamine Kantine, zit in zijn restaurant. Een half jaar terug verhuisde hij naar de huidige panden aan de Langendijk; de keuken op 69 en het restaurant op 54. ,,Vier jaar terug begon ik in een kleiner pand, iets verderop. Inmiddels werken we samen met Hotel Goud & Zilver, die mede vanuit diverse suites op de Langendijk een unieke ervaring voor hotelgasten biedt. Wij verzorgen -nu to-go- ontbijt, lunch en diner op de kamer. Als het straks weer mag, gewoon weer gezellig in het restaurant.”

Het idee voor De Vitamine Kantine ontstond toen Marco nog in de sales werkte. ,,Ik zat op kantoor of in de auto en voetbalde ‘s avonds. Van huis uit had ik geleerd om stevige maaltijden op tafel te zetten. Mijn vader is bakker en had die inname ook nodig, maar ik had niet dezelfde inspanning. Het gevolg was dat ik zwaarder werd. Vanaf mijn dertigste hield ik meer rekening met mijn gezondheid. Ik ging hardlopen, zelfs marathons, en daardoor veranderden mijn voedingsbehoeften. Ik verdiepte me meer in wat ik at. Ik kookte graag, maar na een werkdag van dertien uur zette ik de pan soms liever niet op het vuur. Dan ging eten zoeken in de stad, maar echt gezonde maaltijden waren er niet te vinden. Zeven jaar terug kwam ik mijn vriendin tegen, zij woonde in Amsterdam. Daar was veel meer variatie in het afhaalaanbod, waaronder veel gezonde maaltijden. Toen ik vastliep in mijn werk, ben ik me gaan verdiepen in een toegankelijk concept met de insteek gezond, vers en handgemaakt. Zo werd De Vitamine Kantine geboren.”

Tijdens eerdere werkreizen werd Marco verrast door de combinaties van voeding en de tijd die in maaltijden gestoken werd. ,,Dat wilde ik hier ook. Alle producten zijn vers; de pesto komt niet uit een potje en de hamburgers maken we van gehakt met onze eigen kruiden. Salades worden per bestelling opgemaakt. De aandacht tilt onze gerechten tot een ander niveau. Ze zijn fatsoenlijk en toegankelijk; je kunt het thuis ook gewoon maken, je moet er alleen de aandacht en tijd voor hebben. Vooral de vijf soepen gaan goed en zijn ook echte vitaminebommen. Ze zijn lekker bij een broodje, maar ook gewoon als maaltijd. Omdat we een deel gelijk na het koken afkoelen, kunnen de soepen ook nog een paar dagen in de koelkast of ingevroren worden.”

De Vitamine Kantine heeft het bezorggebied vergroot, men kan er afhalen en de vijftien werknemers kunnen bijvoorbeeld ook de catering van vergaderingen of evenementen verzorgen. ,,Je kunt hier dagelijks terecht met goede voornemens.”

advertentie
advertentie