Monica en Johan BénardDe Linie 524208 DE Gorinchemwww.savourer.nlinfo@savourer.nl
Monica en Johan BénardDe Linie 524208 DE Gorinchemwww.savourer.nlinfo@savourer.nl Savourer Delicatessen
De specialist

Stel jouw eigen borrelplank samen bij Savourer Delicatessen

Zakelijk

GORINCHEM Savourer is Frans voor genieten en Monica en Johan Bénard helpen daarbij. In hun winkel Savourer Delicatessen vind je de heerlijkste producten. In hun maandelijkse column geven ze tips hoe je daar thuis heerlijk van kunt genieten. Deze maand: overheerlijke borrelplanken.

Pasen staat voor de deur en dat betekent dat we weer heerlijk gaan borrelen! Maar wat leg je op een borrelplank? Er zijn talloze mogelijkheden en je kunt er natuurlijk alles opleggen wat je lekker vindt. Toch moet je er ook voor zorgen dat een plank goed in balans is. Houd je bijvoorbeeld van een heerlijk stevige blauwader kaas? Zorg dan dat je fruit of brood bij de plank serveert. Zo neutraliseer je de smaak en kan je vervolgens ook weer genieten van een wat lichter kaasje. We geven je graag nog wat meer tips voor het samenstellen van jouw eigen borrelplank.

Wil je het jezelf gemakkelijk maken, maar toch verzekerd zijn van een overheerlijke borrelplank? Dan hebben we bij Savourer kant-en-klare borrelplanken in drie verschillende maten. Met onze borrelplanken Linge, Merwede en Gorinchem hebben we een kleine, medium en grote borrelplank voor u samengesteld met verschillende soorten kaas en verschillende soorten vleeswaren, aangekleed met olijven, noten en fruit. Hoe groter de plank, des te meer variatie!

Kies vooral wat jij lekker vindt

Maar natuurlijk kun je met al onze heerlijke producten ook gewoon zelf een borrelplank samenstellen. Een perfecte borrelplank bestaat niet. Kies vooral wat jij lekker vindt. Maar hoe zorg je voor een mooie balans? Kaas, het lekkerst op kamertemperatuur, is uiteraard een onmisbaar ingrediënt. Sorteer een variatie aan kazen van mild naar pittig, zodat iedereen weet wat voor kaasje ze pakken. De kaasjes zijn samen met heerlijke vleeswaren dé blikvangers van jouw borrelplank. Van droge tot vette worst en van rauwe ham tot aan smeerbare paté

Van kazen en worst raak je goed gevuld en daarom zijn groenten, fruit en brood mooie variaties die er ook voor zorgen dat smaken geneutraliseerd worden. Bovendien zijn er voldoende groenten die mooi te combineren zijn met kaas en worst: denk aan meloen met ham, tomaat met mozzarella en olijven met feta. Voor de finishing touch serveer je op de borrelplank heerlijke smeersels en dips, zoals kruidenboter, tapenades of pesto.

Heerlijk zo’n borrelplank. Maar bij wat lekkers te eten hoort ook iets lekkers te drinken. Of het lastig is om een wijn te kiezen die bij al die heerlijke producten past? Nee hoor. Wij adviseren veelal Italiaanse wijnen. Rood of wit kan natuurlijk allebei. Kies vooral voor een soepele wijn, want met een zware rode wijn overtref je de overheerlijke smaak van de kazen.

Gun jezelf een heerlijk borrelmomentje. Bekijk voor onze borrelplanken en/of inspiratie op www.savourer.nl. Daarop is ook onze gratis mini-gids vol tips te vinden via: www.savourer.nl/gratis/

advertentie