Dilay en Özkan.
Dilay en Özkan. Eline Lohman

Kleurrijke kussens en vazen bij IJsbrand Juwelier & Woonaccessoires in Gorinchem

9 juni 2021 om 14:03 Zakelijk

GORINCHEM De Langendijk in het centrum van Gorinchem heeft sinds zaterdag een nieuwe winkel: IJsbrand Kussens & Vazen. Kleurrijke kussens en vazen in allerlei prijsklassen zijn hier te vinden.


door Eline Lohman

Trots staan broer en zus Özkan en Dilay Ficicilar in hun gloednieuwe winkel. Alles is wit, op het assortiment na. De producten contrasteren goed met het wit van de muur, aangezien ze er op deze manier echt uitspringen. Roze, groen, bruin, rood – er is genoeg keuze. Met een trap ga je naar het hoger gelegen deel van de winkel, waar nog meer kussens en vazen te vinden zijn.


Tweede zaak
Het is alweer de tweede zaak die het ondernemersgezin opent – in oktober 2020 werd al IJsbrand Juwelier & Woonaccessoires geopend in de Gasthuisstraat in Gorinchem. Daar zijn sieraden, trouwringen en woonaccessoires te vinden. Het was nu alweer tijd voor een nieuwe stap, vertelt Özkan. ,,We merkten dat er bij onze andere zaak veel vraag was naar kussens en vazen maar we konden daar verder niet uitbreiden met het assortiment, dus we besloten een winkel te openen met alleen deze twee producten. Je ziet nooit een zaak met alleen kussens en vazen, maar juist met alleen maar woonaccessoires. Wij doen het net anders.”


Verschillende prijsklassen
Zo zijn er kussens van het merk Claudi te vinden, een wat luxer product met eendendons. Of handgeschilderde vazen. Özkan: ,,De reacties zijn nu al heel positief. Mensen vinden het leuk dat er weer een winkel bijgekomen is op de Langendijk. Voor iedereen, want we hebben kussens in verschillende prijsklassen. Natuurlijk is zo’n handgeschilderde vaas wat duurder, maar dan heb je wel een handgemaakt, uniek product. Het leuke is dat je producten in allerlei kleuren bij ons kunt kopen en dat er sfeer is. Mede door de witte inrichting. Dat is een bewuste keuze geweest, zodat de kleuren van de kussens en de vazen er goed uitspringen. De inrichting hebben we zelf gemaakt, zoals de kasten waarin de producten staan. Er moest wel veel gebeuren voor we erin konden - we hebben gedurende anderhalve maand flink verbouwd.”

Met als resultaat een nieuwe, frisse winkel, volgens Özkan.

Plannen
Er zijn al plannen voor een derde winkel in de Gorcumse binnenstad, schuin tegenover IJsbrand Kussens & Vazen, wijst Özkan naar een pand vlakbij de nieuwe winkel op de Langendijk. ,,We willen deze derde winkel eind oktober openen. Wat we daar gaan verkopen, blijft nog even geheim. Wij willen als ondernemersfamilie graag voor iedereen winkels bieden en de stad vol maken met mooie winkels. Dat we nu IJsbrand Kussens & Vazen geopend hebben, is weer een goede stap voor ons.”

Meer informatie

Meer informatie over IJsbrand Juwelier & Woonaccessoires is te vinden op de website van het bedrijf, www.ijsbrandjuwelier.nl.

advertentie
advertentie