Naomi van Oudheusden.
Naomi van Oudheusden. Eline Lohman

Gastouderbureau Vive la Fête in Vuren maakt ‘feestje van de opvang’

23 juni 2021 om 12:30 Zakelijk

VUREN Vive la Fête: dat is de naam van het gastouderbureau dat Naomi van Oudheusden uit Vuren dit jaar begon. Met succes, want er is veel vraag naar haar bemiddeling, merkt zij.

door Eline Lohman

Jarenlang werkte Naomi in de kinderopvang als pedagogisch medewerker en ook heeft zij zelf als gastouder gewerkt. Vanuit de overtuiging dat haar kijk op kinderopvang aandacht verdient begon zij een gastouderbureau, vertelt zij. ,,Ik zag dat de gastouderopvang zoveel feestelijker kon. Het credo ‘gehoord, gewaardeerd en gezien worden’ kwam te weinig voor en daar wilde ik verandering in brengen. Ook wilde ik graag meer laten zien van mezelf. Daarom ben ik een bedrijf in gastouderbemiddeling begonnen. Ik zorg ervoor dat gastouders en vraagouders - mensen die kinderen hebben die opvang nodig hebben - een goede match met elkaar vormen. Wat een goede match is? Ik geloof dat die match belangrijk is, maar tien keer belangrijker is het vervolg. Daarom blijf ik betrokken bij gastouders en vraagouders. Ik blijf in contact, om te sparren en te kijken waar ik hulp kan bieden met mijn expertise. Bijvoorbeeld met opvoedadvies en gratis trainingen die al dan niet pedagogisch zijn. Verder bied ik online urenregistratie aan en zorg ik voor een snelle kassiersfunctie, ofwel een snelle uitbetaling aan gastouders.” 

THEMAMAGAZINES Naomi brengt zelf themamagazines uit voor gastouders, met thema’s als leermomenten, communiceren, motivatie en zelfstandig werken. ,,Deze boekjes zijn goed voor de ontwikkeling van het kind en voor gastouders zijn ze een mooie leidraad, als ondersteuning. Ik zorg er altijd voor dat vraag- en gastouders proactief geïnformeerd worden, bijvoorbeeld over nieuwe opvoedtrends.” 

Het voor zichzelf werken vindt Naomi naar eigen zeggen ‘fantastisch’. ,,Omdat ik kan verbinden en daar houd ik van. Het contact leggen met ouders en het luisteren naar hun wensen en die van gastouders is erg mooi om te doen. Net als het gegeven dat ik actief op zoek kan gaan naar mogelijkheden. Dit werk past nog meer bij mij dan ik al dacht! Ik kan mijn ei kwijt in de themamagazines, de trainingen en in het leggen van contacten. Fijn dat ik gastouders en vraagouders echt kan helpen en ondersteunen. Een verschil met in loondienst werken is dat ik persoonlijk contact kan leggen en dat ik heel individueel bezig ben. Het leven is een feest, vandaar de naam van mijn bedrijf. Die komt eigenlijk van mijn moeder, zij zei altijd: geniet van het leven, doe het samen. Ik heb dat vertaald naar het vieren van bewuste momenten in het leven; groot én klein. Ik maak een feestje van de opvang! Zo wordt ook het zelfvertrouwen van kinderen enorm gestimuleerd.” 

Vive la Fête heeft nog tot en met het eind van het jaar een mooie actie. De ouders krijgen voor ieder kind waarvoor zij tenminste één jaar opvang via VLF afnemen €100,- cadeau. Gastouders krijgen een bonus bij het aandragen van kinderen die tenminste één jaar opvang via VLF afnemen. Deze bonus bestaat uit €0,13 per kind per uur. Bij drie dagen van acht uur opvang ontvang je als gastouder al een bonus van meer dan €150! Zie www.vive-la-fete.nl voor de algemene voorwaarden en voor meer informatie over de gastouderbemiddeling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie