Ellie Hovestadt en Ronald Kilian De Linie 26 4208 DE Gorinchem (0183)745926 zicht@oogdalem.nl www.oogdalem.nl
Ellie Hovestadt en Ronald Kilian De Linie 26 4208 DE Gorinchem (0183)745926 zicht@oogdalem.nl www.oogdalem.nl Tim Hartman
de specialist

Jouw ogen klaar voor de vakantie? Tips van OOGdalem over oogverzorging

22 juni 2021 om 13:34 Zakelijk

GORINCHEM OOGdalem is een eigentijdse onafhankelijke opticien in Gorinchem en Ronald Kilian en Ellie Hovestadt nemen ons mee in hun werkzaamheden. Deze keer geven ze tips over oogverzorging in de vakantieperiode.

Is jouw zonnebril kapot? Wil je een nieuwe op de juiste sterkte? Nog even snel een oogmeting laten doen voordat je op vakantie gaat? In al die gevallen zeggen wij: kom op tijd naar OOGdalem. Natuurlijk doen wij er alles aan om jou en jouw ogen zo goed mogelijk op vakantie te sturen, maar maak daarvoor wel ruim van tevoren een afspraak. We leveren maatwerk en het repareren van een bril kost al snel een week tijd.

ZONNEBRIL Een fijne vakantie vraagt uiteraard om een goede zonnebril. We bieden zonnebrillen uit een hoog segment aan zoals Ray Ban en Serengeti. De brillen van Serengeti kleuren mee. Deze worden donkerder in de zon, zijn bijna altijd standaard gepolariseerd en halen schitteringen weg. Een topglas voor een onbezorgde vakantie. Deze zonnebrillen zijn ook verkrijgbaar op sterkte, maar dat hoeft niet altijd.

In principe kunnen we van iedere bril een zonnebril maken. In elke kleur en variant. Ook zijn er zogeheten degradé-glazen. Deze glazen zijn bovenin donker en onderin licht. Handig bijvoorbeeld bij het lezen van een boek. Je leest door het lichte deel terwijl het donkere deel de ogen beschermt tegen de zon. Ook handig bij het autorijden. Het dashboard blijft goed zichtbaar, maar je wordt niet verblind door de zon.

DAGLENZEN Lekker naar het strand of heerlijk flaneren in de zon? Dan is het soms lekker om de bril af te zetten. Wij adviseren in de vakantieperiode om daglenzen te gebruiken. Deze kan je dagelijks vervangen en zijn het meest hygiënisch. Zo hoef je geen vloeistof mee te nemen en heb je geen onderhoud aan de lenzen. Neem dan ook voldoende lenzen mee, want het is zeer belangrijk om deze dagelijks te vervangen. Een zachte lens is een soort sponsje dat allerlei vuil opzuigt. Wij adviseren om lenzen niet in contact te laten komen met water: niet douchen en niet zwemmen met lenzen dus. Neem je toch maandlenzen mee? Let op dat de vloeistof niet in de volle zon bewaard wordt.

OOGMETINGEN Benieuwd of jouw glazen nog de juiste sterkte hebben? Het is aan te raden om voor de vakantie te checken of er geen veranderingen hebben plaatsgevonden. Voor verre afstanden achter het stuur is het belangrijk om de juiste sterkte te hebben. Zijn er veranderingen en is het nodig om een nieuwe normale bril én een nieuwe zonnebril aan te schaffen? Dan is bij ons één zonneglas gratis. Nóg een actie bij ons: zonnebrillen met enkelvoudige glazen zijn er al vanaf 99 euro, multifocaal voor 199 euro inclusief oogmeting.

En denk je ook aan een reservebril? In sommige landen is het verplicht om als bestuurder er een bij te hebben. Zo ga je onbezorgd op vakantie. Blijf je deze zomer thuis? Ook dan ben je van harte welkom. Meer informatie of een afspraak maken? Kijk eens op www.oogdalem.nl.

advertentie
advertentie