'De energie-index van ons huis is nu 0,27, daaraan is label A gekoppeld.'
'De energie-index van ons huis is nu 0,27, daaraan is label A gekoppeld.' Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

WK Duurzaam uit Gorinchem verduurzaamt

Zakelijk

GORINCHEM Verduurzamen van je woning, maar zie je door de bomen het bos niet meer? WK Duurzaam helpt! Door gezamenlijk een plan op te stellen en gefaseerd uit te voeren, kan het verbruik drastisch worden verminderd. ,,De investering heb ik in vijf jaar terugverdiend.”

WK (Warmte & Koude techniek) Duurzaam is in 2019 opgericht door Sertan Keskin en Chris Wijgerse. Nadat ze beide al jarenlang in loondienst in de branche hadden gewerkt, waagden ze zelf de sprong. Sertan is energieprestatieadviseur en stelt energierapporten, -labels en ontwerpen voor duurzame oplossingen op. Chris regelt de technische en commerciële kant. Chris vertelt: ,,Bij mensen die willen verduurzamen, heerst vaak het gevoel van onzekerheid. Wat moet ik doen? Loopt het niet te veel in de cijfers? Geeft het niet teveel geluid? Hoe complex is de installatie? Wij zijn thuis in alle disciplines om een woning duurzamer te maken. Zowel in advies, installatie en onderhoud zijn we het aanspreekpunt voor de klant en daardoor kunnen we continu meedenken.”


DOUCHEN Mark van Hoven was een van de eerste klanten. Hij vertelt: ,,Het idee voor verduurzamen was er al een tijdje en ik had ook al wat berekeningen gedaan. Ik heb een vrijstaand huis uit 1970, een gezin met twee jongens en we houden allemaal van douchen, dus er viel wel wat te verbeteren. Bij een netwerkbijeenkomst kwam ik Chris tegen. Hij zat toen nog in loondienst bij een fabrikant voor warmtepompen, maar speelde met het idee om voor zichzelf te beginnen. We maakten een afspraak en sparden over het verduurzamen van mijn woning. Er volgde een plan en daarmee zijn we aan de slag gegaan. Eerst is het dak geïsoleerd, vervolgens de spouwmuren en vloeren. Een zonneboiler met drie collectoren en en een warmtepomp verwarmen het water, 22 zonnepanelen leveren stroom en lage temperatuur radiatoren verwarmen op een duurzame manier het huis. Een speciale kast zorgt ervoor dat de warmtepomp niet meer te horen is. Vanaf dit jaar is het vanuit de overheid gratis om de gasmeter weg te laten halen, daar was Chris alert op en die handeling werd daarom naar achteren geschoven. De waterontharder staat nog op de planning. Alles is in een tijdsbestek van twee jaar geregeld en er wordt steeds meer gratis of gesubsidieerd, daar hebben we handig gebruik van gemaakt. Mijn totale investering was 20.000 euro netto, dat betaalt zich in vijf jaar terug. In huis hebben we geen rommel of onrust gehad tijdens de installaties.”


VAN 200 EURO NAAR BIJNA NIETS Marks verbruik is van 200 euro per maand naar bijna niets gegaan. ,,De energie-index van ons huis is nu 0,27, daaraan is label A gekoppeld. Met een niet overdreven grote investering en de juiste subsidies is het dus zeker te doen om je oudere woning bijna energieneutraal te krijgen.”

Ook interesse om te verduurzamen? Op www.wkduurzaam.nl zijn besparingstools en reviews van klanten te vinden.
WK Duurzaam - Boerenstraat 1 te Gorinchem - 0183 666 335

advertentie