cof
cof Besems

Inspiratie opdoen voor afscheidsbloemwerk tijdens symposium op begraafplaats De Vries Robbéweg Gorinchem

24 september 2021 om 14:20 Zakelijk

GORINCHEM Bij een uitvaart wordt veel aandacht en geld besteed aan het bloemwerk. Daarbij wordt dan vaak gekozen voor de traditionele stukken in druppelvorm, biedermeier of anderszins. Echt wel heel mooi en professioneel gemaakt door de bloemist, maar het kan ook anders. De uitvaarten vandaag de dag zijn niet meer zoals 20 jaar geleden. Je merkt dat mensen steeds meer bezig zijn om een uitvaart “eigen” te maken. De nabestaanden willen hun dierbare herkennen in de wijze waarop zij afscheid nemen. 

Muziek van Pink Floyd of André Hazes? Een rieten mand in plaats van standaard uitvaartkist, een loopkoets in plaats van traditionele rouwauto… Daar hoort ook bij dat het afscheidsbloemwerk op de persoon afgestemd mag en kan worden. En eigenlijk geldt hierbij hetzelfde als bij alle andere keuzes: nagenoeg alles kan en mag.

Tijdens het ‘Symposium rondom het afscheid’ dat dit jaar op 2 en 3 oktober gehouden wordt op de oude algemene begraafplaats aan de De Vries Robbéweg in Gorinchem laten zo’n vijftien (bloem)kunstenaars zien hoe ze met passie en creativiteit een bijdrage zouden kunnen leveren aan het persoonlijk maken van een uitvaart.

VIERDE EDITIE Het ‘Symposium rondom het afscheid” wordt dit jaar voor de 4e keer georganiseerd door de Gorcumse ondernemers Atelier Carolien Verdonk en Besems Uitvaartverzorging. In samenwerking met een drietal bloemisten en studenten van het Yuverta college uit Dordrecht (voorheen Wellant) vormen ze de dragende krachten voor deze 4e editie. Daar hebben zich circa tien (bloemsier)kunstenaars bij aangesloten uit het hele land om hun creaties te tonen tijdens dit symposium. Diverse kwekers en toeleveranciers van bloemisten in Nederland hebben zich weer als sponsor gemeld waardoor er gebruik gemaakt zal worden van mooie materialen.

De locatie is al net zo bijzonder als het bloemwerk dat getoond gaat worden. Het linkse gedeelte van de oude begraafplaats aan de De Vries Robbéweg in Gorinchem is het decor om alle kunstwerken te aanschouwen. Op zichzelf al de moeite waard om eens rond te lopen. Nergens in Gorinchem is de natuur zo mooi en indrukwekkend. De entree is gratis en de openingstijden zijn op zaterdag 2 oktober van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag 3 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. Voor informatie: Carolien Verdonk 06 – 381 48 835.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie