Marjolein Alvares, haptotherapeute Gewoon Gevoel
Marjolein Alvares, haptotherapeute Gewoon Gevoel Gewoon Gevoel

Marjolein Alvares van haptotherapiepraktijk Gewoon Gevoel maakt eigen kracht voelbaar

30 september 2021 om 14:22 Zakelijk

ARKEL Marjolein Alvares is haptotherapeute en heeft een eigen praktijk voor haptotherapie en coaching ‘Gewoon Gevoel’ gevestigd in de oude melkfabriek in Arkel. Ze wil graag meer bekendheid voor deze dynamische en speelse vorm van therapie.


Ze schetst dat haptotherapie steeds bekender en meer gewaardeerd wordt. Marjolein: “haptotherapie helpt om je meer bewust te worden van wat je voelt, waarbij aanraken een belangrijke rol speelt. Tegenwoordig zijn we geneigd om vooral met ons verstand beslissingen te nemen en problemen op te lossen. De signalen die je lichaam geeft zien dat soms als een kompas dat aangeeft wat wel of niet goed voor je is. Negeren van die signalen kan ertoe leiden dat je niet lekker in vel zit. De een voelt zich somber, een ander opgebrand of angstig. Dit is heel persoonlijk.”

Bij ‘Gewoon Gevoel’ krijgt men handvatten aangereikt om weer in de eigen kracht te staan. Marjolein: ,,Bij haptotherapie werken we samen aan de balans tussen voelen, denken en doen. Gevoel speelt een belangrijke rol in hoe je omgaat met jezelf en met de mensen om je heen. Tijdens de coronaperiode werd duidelijk zichtbaar hoeveel behoefte een mens heeft aan contact. Een aanraking van iemand anders maakt dat je jezelf voelt en dat je ertoe doet.’’

Ik werk in het moment zelf en pluis niet het verleden uit

Marjolein voelt een ander goed aan, neemt veel waar en creëert een rustige en veilige omgeving om te leren en oefenen. Naast de gesprekken met cliënten gebruikt ze oefenmaterialen en raakt zij het lichaam van de cliënt aan. ,,Ik werk in het moment zelf en pluis niet het verleden uit. Ik krijg veel informatie door te zien hoe men beweegt, een oefening uitvoert en aanvoelt. Zo werken we samen aan het vergroten van het bewustzijn.”

Van oorsprong heeft Marjolein een wetenschappelijke achtergrond in Medische Biologie en Oncologie. Na haar Master opleiding Oncologie aan de VU in Amsterdam heeft ze in het bedrijfsleven gewerkt. Hier was ze betrokken bij het opzetten en aansturen van internationale klinisch studies voor het ontwikkelen van nieuwe medicijnen en medische voeding. Ze raakte geïnteresseerd in haptotherapie nadat ze zelf heeft ervaren hoe helpend haptotherapie kan zijn. 

In 2020 heeft ze de vierjarige post-HBO opleiding voor haptotherapie afgerond. Naast haar praktijk is ze docent haptonomie in opleiding en krijgt ze alle nieuwe ontwikkelingen mee.

Marjolein staat ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en is aangesloten bij de beroepsvereniging Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling, ook zonder doorverwijzing, vanuit de aanvullende verzekering.

Gewoon Gevoel, Haptotherapie & Coaching, Folkertsstraat 4b, Arkel. Telefoon 06-52613035, e-mail marjolein@gewoongevoel.nl of www.gewoongevoel.nl.

advertentie
advertentie