Besems UitvaartverzorgingKleine Haarsekade 122 te Gorinchem0183 567 585www.besemsuitvaart.nl
Besems UitvaartverzorgingKleine Haarsekade 122 te Gorinchem0183 567 585www.besemsuitvaart.nl Suzanne Heikoop

De allerlaatste noot - Besems Uitvaartverzorging helpt nabestaanden met goede muziekkeuze

20 oktober 2021 om 17:06 Zakelijk

GORINCHEM Muziek. Er zijn maar weinig mensen die er niet van kunnen genieten. Muziek maakt ook herinneringen. De cd die op vakantie grijsgedraaid werd, roept herinneringen op als men hem later nog een keer hoort. Veel koppels hebben een ‘eigen liedje’. Muziek is emotie. Het neemt je mee naar het verleden en kan je helpen in de toekomst. Ook bij uitvaarten geeft muziek vaak een extra dimensie. Besems Uitvaartverzorging helpt nabestaanden daarom graag met het maken van een goede muziekkeuze.

Dat ene lied dat de overledene zo mooi vond of de tekst die bijna voor hem of haar geschreven lijkt te zijn. Muziek kan de genodigden van kippenvel naar vreugdevolle herinneringen brengen. Het doet vaak nog meer als het live gebracht wordt. 

LIVEMUZIEK GEEFT MOOERE SFEER Het duo Ruben Weverling en Marit Ellen Bakker vormt samen het duo Safe & Sound en verleent regelmatig haar muzikale medewerking bij uitvaarten van Besems Uitvaartverzorging. ,,Meestal wordt de favoriete muziek van de overledene aangeleverd op een cd of usb-stick.”, vertelt Ruben. ,,Livemuziek geeft echter een mooiere sfeer. Het is stijlvoller en komt meer binnen. Daarnaast is het onze kracht dat we echt op maat kunnen werken. Als de overledene van heftige gitaarmuziek hield, maar de familie dat niet gepast vindt voor de uitvaart, kunnen wij het terugbrengen naar een rustigere versie. De song blijft intact, maar wordt op een veel subtielere wijze gebracht.”

ENGELSTALIGE LIEDJES HERTALEN Ruben en Marit Ellen kunnen ook Engelstalige liedjes hertalen. ,,En dan bedoelen we ook echt hertalen en niet vertalen. Als je liedjes letterlijk vertaalt, blijft er vaak niets van over. Marit is er goed in om de betekenis van een lied te behouden. ‘You raise me up’ is bijvoorbeeld een lied dat vaak gespeeld wordt bij uitvaarten. Niet iedereen begrijpt de tekst en als je het letterlijk vertaalt, sla je de plank volledig mis. Marit heeft dat hertaald naar ‘Ik zweef met jou naar eindeloze hoogte’. Op die manier is het voor iedereen te volgen en is het echt een heel gevoelig luisterlied geworden.”

Livemuziek bij een uitvaart is echt een beetje in opkomst. ,,Ik denk dat we het afgelopen jaar op een stuk of 15 uitvaarten aanwezig zijn geweest om te spelen, en we zouden het best vaker willen doen. We spelen trouwens ook elk jaar op de herdenkingsavond die Anne Besems voor de nabestaanden organiseert. Daarvoor nodigen wij altijd een gastartiest uit. Zo hebben we wel eens een harpiste gehad, maar ook een fluitiste. Ook die herdenkingsavonden zijn ontzettend mooi om te doen. We gaan er altijd vol passie voor en kunnen alles helemaal op maat afstemmen.”

Safe & Sound
06-15883053
ruben@rdw-music.nl
www.duosafeandsound.com

advertentie
advertentie