Laura Fobler, Psycholoog & EFT-Coach
Laura Fobler, Psycholoog & EFT-Coach Leonie Helmy
Column

Gorcumer helpt anderen maar vergeet zichzelf?

18 maart 2022 om 13:52 Zakelijk

De wereld is momenteel behoorlijk in beweging en ook in Gorinchem ontstaan initiatieven om anderen te helpen. Wanneer mensen geconfronteerd worden met leed van anderen, kan de ene persoon daar vrij neutraal mee omgaan, terwijl anderen heel heftig geraakt worden. 

Zijn mensen die neutraal reageren dan koele kikkers? Lang niet altijd! Veel mensen beseffen niet dat wanneer je geconfronteerd wordt met leed van anderen, heel vaak je eigen, niet goed verwerkte leed als het ware ‘geactiveerd’ wordt en de reactie daardoor heftiger wordt dan misschien nodig is. Dit gebeurt regelmatig tijdens ruzies, wanneer iemand overdreven fel reageert. Natuurlijk is het erg wanneer anderen het zwaar hebben, maar wanneer je voor een ander iets wilt betekenen, is het misschien prettig wanneer je eerst jezelf helpt! 

Emotional Freedom Techniques (EFT) is een bijzonder effectieve manier om niet goed verwerkte emoties effectief te verwerken zodat je er daarna voor 100% voor anderen kunt zijn. Meer weten over EFT? Doe mee aan een gratis online presentatie over EFT. Meld je aan via mail: info@laurafobler.com.

Laura Fobler

Psycholoog & EFT-Coach

advertentie
advertentie