Afbeelding
Google Streetview

Mercon zet versnelling in strategische bijdrage aan de energietransitie door overname Siemerink BV

Zakelijk

[GORINCHEM] De visie van het Gorinchmese bedrijf Mercon om een toonaangevende rol te spelen binnen de energietransitie krijgt een versnelling door de overname van Siemerink BV per 1 augustus. 

Siemerink B.V. gevestigd in Geertruidenberg is actief in het ontwerpen en vervaardigen van opslagtanks/vaten, proces- & drukvaten, schoorstenen, gashouders en kolommen in materialen zoals RVS, duplex en koolstofstaal. Siemerink is voornamelijk actief binnen de vergroening en transformatie richting biobrandstoffen, maar ook binnen de zuivel-, pharma-, brouwerij-, en chemie sector. Deze overname zal synergiën opleveren door het samenvoegen van vestigingen en delen van de organisatie. 

De huidige activiteiten van Mercon en Siemerink blijven ongewijzigd naast elkaar bestaan, maar zullen elkaar versterken door een bredere positionering in de markt, toegevoegde waarde aan technische kennis en slagkracht en transport via water. De nieuwe entiteit, waarin de activiteiten worden ondergebracht heet: Mercon-Siemerink BV. 

BIJDRAGE AAN EEN DUURZAME SAMENLEVING Jacco van der Kamp (CEO Mercon) licht de situatie als volgt toe: ,,Met ons streven om toonaangevend te zijn in de energietransitie en zo bij te dragen aan een duurzame samenleving, zijn wij verheugd dat wij per 1 augustus 2022 de activiteiten van Siemerink overnemen. Met de activiteiten van Siemerink verbreden wij onze dienstverlening & services en zullen hiermee onder andere actief zijn binnen de vergroening middels de transformatie richting biobrandstoffen.”

 Annemarie Siemerink (DGA Siemerink BV) voegt toe: ,,Het is voor mij fijn en geruststellend dat de activiteiten van Siemerink BV ondergebracht worden bij het toonaangevende bedrijf Mercon. Deze krachtenbundeling geeft een ijzersterke combinatie. Zelf blijf ik als General Manager van de Mercon-Siemerink BV betrokken, zodat de technische know how, expertise en continuïteit gewaarborgd blijven.”

OVER MERCON Mercon creëert als multidisciplinaire aannemer maximale toegevoegde waarde door het leveren van duurzame, veilige en betrouwbare diensten en producten in meerdere marktsegmenten. Naast nieuwbouw en renovatie van opslagtanks, natte en droge infrastructuur en industriële installaties houdt het bedrijf zich bezig met innovatieve projecten in de transport-, opslag- en energiesector.

advertentie
advertentie