Wethouder Attie Mager feliciteerde de stichting BIZ Hartje Gorkum met de positieve uitslag en de verlenging van de samenwerking.
Wethouder Attie Mager feliciteerde de stichting BIZ Hartje Gorkum met de positieve uitslag en de verlenging van de samenwerking. Gemeente Gorinchem

Ondernemers en gemeente werken ook komende 5 jaar samen aan kwaliteit van de binnenstad

2 september 2022 om 11:15 Zakelijk

GORINCHEM De Bedrijven Investeringszone (BIZ) binnenstad Gorinchem wordt vanaf 1 januari 2023 verlengd met vijf jaar. In een draagvlakmeting werden de ondernemers en vastgoedeigenaren van de binnenstad gevraagd of er voldoende draagvlak bestaat voor het verlengen van deze samenwerking. Het college van burgemeester en wethouders kon met een positieve uitslag van de draagvlakmeting de BIZ binnenstad voor de komende vijf jaar vaststellen. Wethouder Attie Mager feliciteerde de stichting BIZ Hartje Gorkum dezelfde middag met de positieve uitslag en de verlenging van de samenwerking.

De eerste periode van vijf jaar Bedrijven Investeringszone binnenstad Gorinchem loopt aan het einde van dit jaar af. De gemeente heeft de zeggenschap over de openbare ruimte. Maar ondernemers en vastgoedeigenaren kunnen ook aanvullend investeren in de kwaliteit van hun winkelgebied. Dat wordt geregeld in een Bedrijven Investeringszone. In 2018 werd deze voor het eerst opgericht voor de Gorcumse binnenstad.  

DRAAGVLAKMETING Na vijf jaar moesten de ondernemers en vastgoedeigenaren van het BIZ-gebied stemmen of ze de BIZ wilden verlengen. Daarvoor werd een draagvlakmeting georganiseerd. Verlengen van de BIZ binnenstad betekent dat de ondernemers voor de komende vijf jaar zich samen willen inzetten op de thema’s die voor de komende vijf jaar gezamenlijk benoemd zijn. Het gaat hierbij om het investeren in het on- en offline promoten en opbouwen van Warenhuis Gorinchem, het stimuleren van straatinitiatieven, het continueren en vernieuwen van sfeerverlichting, compensatie bieden voor leegstand, de onderlinge samenwerking versterken en het ondernemerschap vergroten.  

RUIME MEERDERHEID Een ruime meerderheid van de stemmers stemden vóór verlenging van de Bedrijven Investeringszone (BIZ) Binnenstad. De komende vijf jaar kunnen ondernemers en gemeente samen verder investeren in een aantrekkelijke, vitale en levendige binnenstad. Meer informatie over BIZ Gorinchem is te vinden op www.biz-hartjegorkum.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie