Kommer Damen tijdens een lezing over het bedrijf Damen Shipyards
Kommer Damen tijdens een lezing over het bedrijf Damen Shipyards Hannie Visser-Kieboom

Lifetime Achievement Award voor Kommer Damen

8 november 2022 om 08:44 Zakelijk

GORINCHEM Tijdens het Maritime Awards Gala in Rotterdam ontving Kommer Damen maandagavond een Lifetime Achievement Award uit handen van Bas Ort (NMT) namens de gezamenlijke Nederlandse maritieme sector. Damen ontving de onderscheiding vanwege zijn prestaties, werkwijzen en bijdrage aan de Nederlandse maritieme sector. 

Damen (78) is voorzitter van de Supervisory Board van Damen Shipyards Group in Gorinchem en nog steeds internationaal actief in het bedrijf dat hij in 1969 overnam van zijn vader en oom. De Award werd uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala in Rotterdam. De Nederlandse maritieme sector toonde maandagavond tijdens het Maritime Awards Gala aan dat voortdurende innovatie nog steeds de kurk is waar de industrie op drijft. Met 3% van het BBP en 6% van de export levert de sector een structurele bijdrage aan de Nederlandse economie; het resultaat van eeuwenlange ervaring en ondernemerschap.

Van Oord won de KNVR Shipping Award voor het in de vaart brengen van de zusterschepen VOX Ariane, VOX Apolonia en VOX Alexia. ,,Met het in de vaart brengen van drie state-of-the-art sleephopperzuigers, laat Van Oord zien wat verduurzaming en efficiëntie gaan betekenen voor grote zeegaande schepen en welke mindset dat vraagt van de bouwer”, aldus de jury. ,,De drie zusterschepen (die onder Nederlandse vlag gaan varen) zetten de toon voor de nationale scheepsbouw, niet in de laatste plaats vanwege de efficiënte benutting van restkoude en -warmte voor de klimaatbeheersing aan boord. Triple innovation.”  Van Oord heeft ook een vestiging in Gorinchem.

Het bedrijf Damen Shipyards in Gorinchem
Een artist impression van het indrukwekkende fregat MKS 180
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie