Het team van Mykonos
Het team van Mykonos Alex Willemsen

Grieks restaurant Mykonos komt in andere handen

23 januari 2023 om 14:00 Zakelijk

GORINCHEM Grieks Restaurant Mykonos is al jaren een begrip in Gorinchem en de wijde omgeving. Dat was ook precies wat eigenaar Makis Giovanis in 1984 voor ogen had; een restaurant neer te zetten waar je je in Griekenland waant. ,,De meeste van onze gasten komen hier al jaren,” vertelt Makis trots. ,,Ze komen voor onze kwaliteit van de gerechten uit de Griekse keuken en genieten van de fijne ambiance en onze persoonlijke bediening. Die waardering heeft er ook in geresulteerd dat we wereldwijd in de top 10% staan op Tripadvisor. Fantastisch toch!”

Na 38 jaar is echter voor Makis de tijd gekomen om af te zwaaien en zijn restaurant aan twee nieuwe enthousiaste ondernemers over te doen. Per 1 januari 2023 is Mykonos in handen van Ton van Houwelingen en Pieter van Reeuwijk. Met name Ton is een bekende in de Gorcumse horeca, want hij was ruim 16 jaar chef-kok bij De Gasterij. ,,Ik heb altijd al de ambitie gehad om mijn eigen restaurant te runnen en die mogelijkheid deed zich nu voor,” vertelt Ton. ,,Ik ben verantwoordelijk voor de keuken en de bediening en mijn compagnon Pieter regelt op de achtergrond alle overige zaken.”

,,Makis zal nog enkele maanden aanwezig zijn in onze zaak om van zijn gasten afscheid te nemen. Voor de gasten van Mykonos zal er dit jaar overigens niet veel veranderen, want het hele team is gebleven en ook de menukaart zal in grote lijnen hetzelfde blijven”, aldus Pieter. En over het eten hoeft ook niemand zich zorgen te maken, want om vertrouwd te raken met de Griekse specialiteiten, draaide Ton al enkele maanden mee in de keuken.

,,Wel hebben we wat kleine veranderingen doorgevoerd zoals de het toevoegen van Heineken bier en gasten kunnen nu ook online op onze website reserveren. En vanaf april zullen we ook opengaan voor lunch. Ook wordt er hard aan gewerkt om de benedenruimte weer in ere te herstellen zodat deze bij het restaurant betrokken kan worden en eventueel ook voor groepen kan worden gereserveerd.”

,,Omdat we beiden wel van mening zijn dat een Grieks restaurant geleid moet worden door een echte Griek, denken Pieter en ik al wel na over de toekomst van Mykonos”, vertelt Ton. ,,Hoe de keuken er tegen die tijd uit zal zien is nog niet bekend, maar we geven er graag een Griekse twist aan. We hebben de wens om dan alle ingrediënten zoveel mogelijk dichtbij huis in te kopen. Dus geen vlees meer uit bijvoorbeeld Zuid-Amerika, maar van een boer uit Nederland.”

,,Maar eerst gaan we vieren dat we de nieuwe ondernemers zijn van Mykonos en daarom hebben we een leuke actie bedacht waarmee onze gasten kans maken op een vakantie in hotel Makis Place op het Griekse eiland Mykonos. Jaja, dat bestaat echt”, zegt Ton lachend. ,,Wie in ons restaurant komt eten, krijgt bij het afrekenen een kanskaart. Tot juli trekken we elke maand uit alle ingeleverde kanskaarten twee winnaars die een dinerbon krijgen van 100 euro. En in juli, als Makis definitief afscheid neemt, wordt de hoofdprijs verloot.”

Je vindt Grieks Restaurant Mykonos aan de Langendijk 79 in Gorinchem. Afhalen en catering is ook mogelijk. Tel 0183-631007. www.mykonos-gorinchem.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie