De Rottenburgh verkoopt al het vlees van zijn eigen Black Angus en de Wagyu runderen.
De Rottenburgh verkoopt al het vlees van zijn eigen Black Angus en de Wagyu runderen. De Rottenburgh

Eerlijk vlees uit Vijfheerenlanden

15 februari 2023 om 09:49 Zakelijk

Black Angus en Wagyu vlees van de hoogste kwaliteit

LEERDAM Eigenaar van van bijzondere veehouderij De Rottenburgh is Ad van der Gun. Hij werkte als jongen bij boerderijen in de omgeving, leerde daar de ins & outs van de veehouderij en droomde toen al van een eigen boerenbedrijf.

Wat deze rundveehouderij ook uniek maakt, is dat er enkel wordt gewerkt met natuurlijk dekkende stieren, dat de kalveren op natuurlijke wijze worden geboren én bij hun moeder mogen blijven. Alle dieren worden ‘thuis’ geboren en groeien in alle rust op. Het welzijn van de runderen staat altijd voorop!

Een simpel stuk vlees? Voor Ad van der Gun bestaat dat niet. Voor hem betekent vlees iets puurs, dat begint bij de juiste aandacht voor het dier.

Naast een uitgekiend voedingsprogramma krijgen de runderen de verzorging die noodzakelijk is om hun gezondheid en welzijn te waarborgen.

ONZE RASSEN Black Angus is de bekendste telg van het Angus-ras. Dit ras heeft diverse varianten, waaronder een rode en een zwarte. De Aberdeen (Black) Angus is geliefd: het is een gemakkelijk dier met een goed karakter. De moeder zal haar kalf nooit afstoten, maar het juist met haar leven beschermen. Deze dieren worden ingezet voor begrazing van (Schotse) natuurgebieden en kunnen daar de hele winter blijven. Wel worden ze dan bijgevoerd.

De Aberdeen Angus is fors: een schofthoogte van 1,30 meter is heel normaal en de poten zijn dan ook bijzonder stevig. Hij staat bekend om zijn heerlijke vlees met een optimale marmering; het vet ligt er niet bovenop, maar loopt er doorheen (intramusculair vet tussen het spierweefsel). De Aberdeen Angus groeit vrij langzaam, waardoor de rijping automatisch langer duurt. Die langere rijpingstijd zorgt voor een uitmuntende vleeskwaliteit -en dat proef je. Het vlees is niet voor niets ongekend populair

De Wagyu is een Japans, zwart runderras. Wereldwijd vinden mensen het vlees van de Wagyu het lekkerste rundvlees dat ze ooit geproefd hebben. Die keizerlijke reputatie is te danken aan de zorgvuldige koeling en rijping van het vlees, maar bovenal aan de marmering, ofwel het vet tussen het spierweefsel. En vet geeft smaak. De marmering van het Wagyu-vlees heeft een smeltpunt van 32 graden, zodat de smaak op kamertemperatuur al vrijkomt. Het vlees heeft een geheel eigen karakter: het zogeheten ‘Wagyu-aroma’. Dat is vol van smaak en fruitig zoet. Een heel bijzonder stuk vlees!

De Rottenburgh verkoopt al het vlees van zijn eigen Black Angus en de Wagyu runderen. Voor vleespakketten kunt u kijken op  www.derottenburgh.nl

Openingstijden:

Vrijdag van 15:00 tot 18:00 uur

Zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur

Andere tijden mogelijk na telefonische afspraak.
Wilt u uw bestelling laten bezorgen? Dat kan binnen een straal van 25km vanaf Leerdam. Voor het plaatsen van een bestelling en/of het stellen van een vraag, stuurt u een mail naar: info@derottenburgh.nl.

Veehouderij de Rottenburgh Achterdijk 47a Nieuwland tel: 06 51 57 82 82

Dit artikel kwam tot stand met medewerking van De Rottenburgh

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie