Afbeelding
..BDU Media

Enkele gevallen coronavirus erbij in regio; Gorinchem nog vrij

Zorg Dossier coronavirus

GORINCHEM Sinds zondagmiddag 15 maart zijn in Nederland 278 mensen positief getest op covid-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 1413.

In de regio zijn er slechts enkele gevallen bijgekomen. In Molenlanden werd bij een tweede persoon besmetting met covid-19 vastgesteld, terwijl de teller in Altena met twee pluste naar 12 besmette personen. In Gorinchem gaat het tot nu toe om het geïsoleerde geval in het Beatrixziekenhuis waar het allemaal mee begon, maar feitelijk is er nog altijd geen besmetting in Gorinchem vastgesteld. In Hardinxveld staat de teller al een week op 5. 

In Nederland zijn vier patiënten zijn sinds gisteren overleden aan covid-19. In totaal zijn er nu 24 mensen gestorven aan de ziekte. De gemiddelde leeftijd van de overledenen is 79 jaar (jongste 59- oudste 94). In totaal zijn 205 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

In de provincie Noord Brabant zijn 108 nieuwe positief geteste personen. In totaal zijn in 554 positief geteste personen in Noord Brabant. Daarna zijn in de provincie Limburg (149), de provincie Utrecht (140) en Zuid Holland (136) de meeste positief geteste personen gemeld.

advertentie