Afbeelding
Ziekenhuiszorg

UWV: Veel kansen in de zorg in Gorinchem

20 maart 2021 om 09:58 Zorg

GORINCHEM In de zorgsector zijn volop kansen voor werkzoekenden in Gorinchem. In 2020 ontstonden in de regio 600 vacatures in deze sector. In de WW zijn er maar een beperkt aantal werkzoekenden op zoek naar een zorgberoep. Dit zorgt ervoor dat het voor een aantal zorgberoepen lastig blijft openstaande vacatures in te vullen in Gorinchem. 

Gorinchem kampt nog steeds met een krappe arbeidsmarkt voor beroepen in de zorg. Het aantal ontstane vacatures voor zorgfuncties steeg daarbij nog lichtje ten opzichten van 2019 van 500 naar 600. Dit terwijl er maar een beperkt aantal WW-uitkeringen aan zorgberoepen worden uitgekeerd in Gorinchem (minder dan 100 WW-uikeringen). Vooral de vraag naar verzorgenden IG, basis verpleegkundigen, helpenden en gespecialiseerd verpleegkundigen (ziekenhuis) nam toe. 

KANSRIJKE BEROEPEN Ook in 2021 is er behoefte aan nieuw zorgpersoneel. In het overzicht kansrijke beroepen van UWV zijn veel zorgberoepen opgenomen. Beroepen gericht op welzijn zijn minder krap of zelfs ruim te noemen: er is dus sprake van een groter aanbod van personeel ten opzichte van de vraag. Er waren voor functies in sociaal werk, jeugdzorg & kinderopvang met 150 openstaande vacatures aanzienlijk minder vacatures in vergelijking met de zorg.

Van 22 t/m 27 maart vindt de landelijke Ontdek de Zorgweek plaats, die de sector elk jaar organiseert. Verschillende initiatieven moeten tot vervulling van meer vacatures leiden. Het doel ervan is potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren voor een baan in zorg & welzijn.

MINDER WW-uitkeringen IN GORINCHEM Eind februari 2021 verstrekte UWV in totaal 1.742 WW-uitkeringen in Gorinchem. Dat waren er 37 minder dan eind januari: een daling met 2,1%. Landelijk deed zich een daling voor met 0,9%. In vergelijking met vorig jaar steeg het aantal WW-uitkeringen in Gorinchem met 369, ofwel 26,9%. In heel Nederland was de stijging afgelopen jaar minder (19,1%). Regionaal droeg sector uitzendbedrijven het meest bij aan de toename ten opzichte van vorig jaar (+148). Het WW-percentage (het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking) is in Gorinchem met 2,3% lager dan het landelijk percentage (3,1%).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie