Afbeelding
Kiwanis

Een Kiwanispop cadeau aan kinderen van het Beatrixziekenhuis Gorinchem

10 april 2021 om 09:57 Zorg

GORINCHEM De Kiwanisclub in Heusden & Altena geeft 50 ziekenhuispoppen aan Beatrixziekenhuis Spoedeisende Hulp. De Kiwanispop wordt sinds januari 2020 gebruikt in het Beatrixziekenhuis op de Kinder- en jeugdafdeling en kan vanaf nu ook op de Spoedeisende Hulp worden ingezet.

Op donderdag werden de 50 poppen overhandigd van Kiwanisclub Heusden & Altena aan de SEH van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.  Een Kiwanispop wordt als voorbereiding op de behandeling aan een kind gegeven. Op de pop kan de zorgverlener aangeven wat er gaat gebeuren. Meer weten over de behandeling kan bij een kind iets van de angst of stress wegnemen. Ook kan de pop worden ingezet als middel om kinderen te troosten. De pop is blanco en de zorgverlener kan op de pop tekenen wat er gaat gebeuren. Een kind kan vervolgens ook zelf lekker aan de slag gaan en op de pop tekenen. Ook die afleiding helpt om stress te reduceren.

De poppen zijn met veel plezier gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

OVER KIWANIS Kiwanis International is een wereldwijde organisatie en in Nederland georganiseerd in lokale serviceclubs en netwerken, waarin vrijwilligers zich inzetten voor het verbeteren van de wereld van het kind. Het motto van Kiwanis is serving the children of the world. Met tientallen kleine en grote projecten help Kiwanis om de leefwereld van kinderen te verbeteren. Een van die projecten is de Kiwanispop, die de organisatie wereldwijd aan ziekenhuizen doneert.

www.kiwanis.nl

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie