De nieuwe directie van Syndion
De nieuwe directie van Syndion Syndion

Zorgaanbieder Syndion kiest voor nieuwe structuur met drie directeuren

25 mei 2021 om 16:02 Zorg

GORINCHEM Zorgaanbieder Syndion heeft gekozen voor voor een nieuwe structuur met drie directeuren. Dit om alle zorgclusters en ondersteunende diensten zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Alle drie de directeuren zullen verantwoordelijk zijn voor een aantal zorgclusters, een aantal ondersteunende diensten en voor de realisatie van de speerpunten uit het strategisch meerjarenbeleid. 

De nieuwe structuur van Syndion is 1 mei ingegaan en kent een aantal bekende gezichten, en een nieuw gezicht. Brigitte Jacobs, Martine van der Kaaden en Enrico van Tuijl maken onderdeel uit van de nieuwe directie waarmee Syndion vol vertrouwen vorm gaat geven aan de plannen voor de komende jaren. 

Brigitte Jacobs was voorheen Directeur Zorg & Dienstverlening binnen Syndion en wordt in haar nieuwe rol Directeur Zorg, HRM en Kwaliteit & Veiligheid. Martine van der Kaaden was al werkzaam bij Syndion als Manager van het Expertisecentrum, en is in de nieuwe structuur Directeur Zorg, Zorgexpertise en Innovatie. 

Enrico van Tuijl is nieuw binnen Syndion. Voorheen was hij werkzaam bij de Lange Wei. Hij versterkt de directie als Directeur Zorg, Beheer en Financiën. 

Harry Vogelaar, bestuurder van Syndion is verheugd dat zijn team weer compleet is. ,,Ik heb er veel vertrouwen in dat we samen werk gaan maken van onze ambities voor de komende jaren. En dat we samen met de clustermanagers gerichte aandacht geven aan goede ondersteuning van het primaire proces.”

VIER SPEERPUNTEN Eerder dit jaar presenteerde Syndion haar Strategisch Meerjarenbeleid 2021-2025. Hierin worden de doelen en wensen van de organisatie beschreven. 

De focus ligt op vier speerpunten: 

• De zorg blijft kleinschalig georganiseerd met passende zorg en tevreden cliënten. 

• Syndion blijft breed actief in de ondersteuning en zorg aan mensen met een beperking, voor wie kleinschalig wonen in de wijk passend is. 

• Syndion heeft in 2025 de volledige digitale transitie gerealiseerd. 

• In 2025 heeft Syndion nog steeds voldoende geschoolde, vakbekwame èn tevreden medewerkers. 

HUISVERSTINGSPLANNEN Naast de vier speerpunten heeft Syndion ook andere ambities, zoals nieuwe huisvestingsplannen die tot mooie nieuwe locaties gaan leiden. Om alle speerpunten en projecten de nodige aandacht te geven en om ervoor te zorgen dat de organisatiedoelen behaald kunnen worden, is er gekozen voor een nieuwe interne structuur op het servicecentrum van Syndion. 

In de nieuwe structuur is er meer ruimte voor samenwerking, uitvoering en eigen regie voor alle medewerkers van Syndion. Het leveren van de best mogelijke zorg aan de cliënten van Syndion staat hierin centraal, niet alleen bij de medewerkers in het primaire proces, maar ook bij de directie en stafmedewerkers van Syndion. Syndion vindt het belangrijk dat het management dichtbij de teams staat, en dat ze weten en ervaren wat de medewerkers nodig hebben. Daarom is er gekozen voor een duale structuur, waarbij de directie zowel verantwoordelijk is voor een aantal zorgclusters, als voor een aantal ondersteunende diensten.

OVER SYNDION Syndion is een zorgaanbieder die mensen met een beperking ondersteunt zodat zij op hun eigen manier kunnen deelnemen aan de samenleving en zelf keuzes kunnen maken. De vraag van de cliënt is bepalend voor het aanbod van Syndion. Syndion biedt ondersteuning bij wonen, onderwijs en dagbesteding in drie regio’s: Drechtsteden, Alblasserwaard en het Rivierengebied. 

www.syndion.nl

advertentie
advertentie