Afbeelding
Syndion

Syndion-locatie Boerenstraat Gorinchem heeft plaats voor nieuwe cliënten

2 juni 2021 om 08:03 Zorg

GORINCHEM Het is een gezellige boel op Dagbesteding de Boerenstraat in Gorinchem. Cliënten drinken gezamenlijk een bakje koffie. En natuurlijk hoort daar een lekker koekje bij. Maar dat is niet alles. De Boerenstraat zorgt voor fijn contact met anderen en een zinvolle besteding van de dag voor de ouder wordende cliënt. ,,Het tempo ligt hier een stukje lager dan elders. Het gaat hier vooral om gezelligheid en sfeer.”

De Boerenstraat is een locatie van Syndion, een instelling voor zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De Boerenstraat biedt dagbesteding aan de ouder wordende cliënt.

NIET ACHTER DE GERANIUMS ,,Deze locatie is de ideale plek voor ouder wordende cliënten die het rustiger aan willen doen, maar geen zin hebben om thuis achter de geraniums te gaan zitten”, vertelt werkbegeleider Rina Beekman. Vaak gaat het om oudere cliënten die hun werk aan het afbouwen zijn of door omstandigheden niet meer in staat zijn om te werken. Rina: ,,Deze mensen hebben wel behoefte aan contact. Ze vinden gezelschap heel fijn. Samen koffie drinken, een spelletje doen. Of samen er op uit gaan en boodschappen doen en daarna iets koken. Het kan hier allemaal.”

Maar naast gezelligheid biedt de locatie aan de Boerenstraat ook ondersteuning. ,,Er wordt dan vooral gekeken hoe bepaalde vaardigheden behouden kunnen blijven. Of we ondersteunen de cliënt bij het leggen van contact met anderen,” legt Rina uit. Naast de groepsactiviteiten is er dan ook alle ruimte voor individuele activiteiten. Daarnaast komt er wekelijks een bewegingsagoog langs om een sport-en spelactiviteit te doen met de cliënten.

DIVERSITEIT ,,De cliënten die hier komen, zijn heel divers. Sommige hebben een lichamelijk beperking, er zijn cliënten die zelfstandig wonen, er zijn er die altijd gewerkt hebben en er komen hier cliënten die in een woonlocatie van Syndion wonen. Iedereen met een WMO-indcatie is welkom. De ondersteuning die deze cliënten nodig hebben loopt dan ook uiteen. We kijken per persoon waar er behoefte aan is.”

De Boerenstraat is momenteel 3 dagen in de week geopend: op maandag, woensdag en vrijdag. De activiteiten vinden plaats tussen 9.00 uur en 14.00 uur. Op maandag, woensdag en vrijdag is er bij locatie Boerenstraat nog ruimte voor nieuwe cliënten. Bij voldoende belangstelling opent de Boerenstraat ook op dinsdag en donderdag haar deuren voor de ouder wordende cliënt.

Wie meer wil weten over dagbestedingslocatie Boerenstraat kan contact opnemen met het clientservicebureau van Syndion via clientservicebureau@syndion.nl of 0183-651155. Samen wordt gekeken of deze dagbestedingsplek passend is.

www.syndion.nl

advertentie
advertentie