Alzheimercafé Gorinchem heropent haar deuren

2 september 2021 om 14:15 Zorg

GORINCHEM Na anderhalf jaar van noodgedwongen sluiting, gaat het Alzheimercafé Gorinchem weer open. Te beginnen op donderdagavond 9 september. 

Het thema is ‘Dementie en nu?’ Vragen die aan bod komen, zijn: wat kunt u verwachten na de diagnose, waar kunt u terecht met vragen, wat zijn mogelijkheden aan zorg, waar moet ik op letten? Sprekers zijn casemanager dementie Joke Melenhorst van Rivas en ouderenadviseur Suzanne Visser van het Sociaal Team. 

Iedereen die te maken heeft met dementie is méér dan welkom. Een avond in het Alzheimercafé verloopt volgens een vast patroon: Inloop met koffie en thee vanaf 19:00 uur, vanaf 19:30 uur behandeling van het thema met wisselende sprekers, een film of muziek. Rond 20:15 pauze, waarin men wederom een consumptie krijgt aangeboden en contact kunt hebben met lotgenoten en ook met deskundigen die in de zorgsector van Gorinchem werkzaam zijn. 

Na de pauze is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen aan de deskundigen en om met elkaar in gesprek te gaan. Om ongeveer 21:00 uur wordt avond afgesloten en borrelen de bezoekers nog wat na. 

Er is een boekentafel met informatie over dementie en alles wat ermee samenhangt. Boeken en dvd’s zijn kosteloos te leen. Er is voldoende en gratis parkeergelegenheid. Het Alzheimercafé is geopend iedere tweede donderdag van de maand, behalve in juli en augustus. Plaats: Gemeenschapshuis De Bogerd, De Vries Robbéweg 100, 4206AN Gorinchem. Deelname is gratis, opgeven is niet nodig. Informatie over het Alzheimercafé via suzanne.visser@meevivenz.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie