Behandelwensen bij dementie centraal in Alzheimer Café Gorinchem

7 mei 2022 om 09:20 Zorg

GORINCHEM Op donderdagavond 12 mei is het thema van Alzheimer Café Gorinchem : behandelwensen bij dementie. Te gast is specialist ouderengeneeskunde Laura Joosen. Alzheimer Café Gorinchem wordt gehouden in Gemeenschapshuis De Bogerd, De Vries Robbéweg 100 Gorinchem. Inloop 19.00 uur: de koffie staat klaar. Start 19.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Veel mensen met dementie ervaren een langere periode van achteruitgang waarbij een verandering de zorgbehoefte kan doen toenemen.
De specialist ouderengeneeskunde bekijkt, samen met de casemanager dementie, wat er mogelijk is aan behandeling en zorg. Belangrijk daarbij is: wat zijn de waarden en opvattingen van de cliënt en wat is de gezondheidssituatie? Wat zijn de wensen van de cliënt?
Behalve naar zorg voor de korte termijn wordt er ook gekeken naar passende zorg voor de toekomst. Welke stappen dienen er al vroegtijdig te worden genomen? Waarmee dienen cliënt en netwerk rekening te houden? Dit wordt ‘Advance Care Planning’ genoemd. Laura Joosen zal hierover spreken. Ook casemanagers dementie zijn aanwezig om op vragen in te gaan. Iedereen die te maken heeft met dementie is van harte welkom.

Voor meer informatie kan men tijdens kantooruren bellen met ouderenadviseur Suzanne Visser van het Sociaal Team via 06 50747205 of mailen naar suzanne.visser@meevivenz.nl. Of kijk op Alzheimer Café Gorinchem Drechtsteden en Alblasserwaard | Alzheimer Nederland (alzheimer-nederland.nl)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie