Ingeborg Jansen (ervaringsdeskundig)
Ingeborg Jansen (ervaringsdeskundig) Caroline fotografie (Caroline van Ewijk)

Aandacht voor Oktober borstkankermaand in inloophuis de Blauwe Anemoon in Gorinchem

6 oktober 2022 om 16:23 Zorg

GORINCHEM Veel lezeressen treft borstkanker. Dat als bijwerking lymfoedeem in en om de borst voorkomt bij 25% van deze vrouwen is onbekend, daar wordt niet veel over gesproken. Je bent immers genezen en ‘het zal er wel bij horen’. Je hebt dagelijks pijn, je moet vaak wekelijks naar oedeemtherapie en het is chronisch, je komt er nooit meer van af.

Oktober is borstkankermaand en alle Inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten in Nederland besteden hier aandacht aan. In Gorinchem wordt een middag georganiseerd waarbij ook Bratelle aanwezig is.

De Bratelle is ontwikkeld door en voor vrouwen met lymfoedeem na borstkanker. Mariette en Anita kregen in 2015 borstkanker, maar gingen niet bij de pakken neerzitten. In oktober 2021 (1 jaar na de oprichting van Stichting Bratelle) lanceerden zij, samen met vriendin Anneke de 1e Bratelle beha en met succes! Inmiddels zijn er ruim 150 vrouwen die borstsparend zijn geopereerd of gingen voor een borstreconstructie die de Bratelle dragen en zij zijn unaniem geholpen met de beha. De prothesevariant is nog in ontwikkeling.

Wie bekend is met lymfoedeem klachten in de borst, oksel of rug als gevolg van de behandeling tegen borstkanker en wil kennismaken met de Bratelle is op 13 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur van harte welkom voor een pasmoment in het Inloophuis De Blauwe Anemoon, Arkelse Onderweg 36 in Gorinchem. Er wordt op afspraak gewerkt. Pasmoment inplannen? Stuur een email naar anneke.geitenbeek@bratelle.nl of bel 06-58 85 32 61.

Ingeborg Jansen (ervaringsdeskundig)
Deel dit artikel via:
advertentie