De molen van chocolade is een echte blikvanger.
De molen van chocolade is een echte blikvanger. Marie Louise Baak

Olala Chocola bestaat 5 jaar

Advertorial_1

[GORINCHEM] Het is deze maand vijf jaar geleden dat Olala Chocola aan de Westwagenstraat 67 de deur opende. Eigenaar Kees-Jan Hooglander kijkt met tevredenheid terug: ,,De uitbreiding van het assortiment houdt gelijke tred van de groei van onze klantenkring. Steeds meer bedrijven weten ons te vinden voor hun relatiegeschenken. Om het jubileum te vieren houden wij op zaterdag 29 september Open Huis."

door Ria Scholten

Kees-Jan herinnert zich de flitsende start van de winkel nog als de dag van gisteren. ,,De drukte was echt overweldigend en dat is eigenlijk zo gebleven", blikt hij terug. ,,Het team is al heel snel uitgebreid en na een jaar is ook mijn vrouw Wendy in zaak komen werken. Wij willen onze klanten komende zaterdag graag iets teruggeven. Iedereen mag een kijkje nemen bij de productie en proeven van onze heerlijke kwaliteitschocolade. Veel mensen komen wekelijks langs voor hun portie chocolade. Het is mooi dat wij ook diverse horecagelegenheden tot onze klanten mogen rekenen. Met een aantal van hen organiseer ik arrangementen, waarbij ze naast de workshop nog een high tea volgen of gaan lunchen."

Tijdens ons gesprek draaien de machines, waarmee de chocolade gereed voor productie wordt gemaakt op volle toeren. De winkel staat sinds kort geheel in het teken van de herfst. Dit geldt voor de inrichting van de etalage, maar ook voor de producten. ,,De klanten kunnen weer genieten van onze herfstchocolade in de vorm van bijvoorbeeld eekhoorns en paddenstoelen", vertelt Kees-Jan. ,,We verkopen ook herfstmarsepein."

De vitrines in de fraaie winkel bieden plaats aan ruim dertig soorten bonbons, die iedere chocoladeliefhebber doen watertanden. ,,Het assortiment wordt voortdurend uitgebreid", aldus Kees-Jan. ,,De combinatie zoet/zout doet het heel goed. Enige tijd geleden hebben wij de melkbonbon met een vulling van zoute pinda/caramel geïntroduceerd. We verkopen ook repen van pure chocolade met een combinatie van grof zeezout en butterscotch. Totaal anders, maar ook erg lekker is de 80 procent pure chocolade met een vleugje cayennepeper. We maken ook kunstwerkjes van chocolade. Zo staat er momenteel een prachtige molen in de etalage. Veel mensen blijven staan om hem te bekijken en maken er zelfs een foto van. Daar word ik blij van"

Het team van Olala Chocola kijkt uit naar de nog drukkere periode die voor de deur staat. Kees-Jan: ,,Chocolade is weliswaar een seizoensgebonden product, maar er is bij ons altijd wel iets te beleven. Denk aan een bestelling van een bedrijf ter ere van een jubileum, de workshops en de horeca die het hele jaar door chocolade bestelt. Onze workshops voor 1 tot 25 personen kunnen worden gevolgd op woensdag, vrijdag en zaterdag." Kees-Jan is voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen. Vorig jaar heeft hij in Vianen zijn tweede franchise vestiging geopend. Hij laat weten: ,,Het is voor mij het bewijs dat mijn keuze voor het zelfstandig ondernemerschap juist is geweest."

Zie ook www.olalachocola.nl en www.facebook.com/OlalaChocolaGorinchem.

advertentie
advertentie