De lessen staan in het teken van 'dingen doen met taal'.
De lessen staan in het teken van 'dingen doen met taal'. Xtra English4kids

Vijfde jaar Xtra English4kids

13 juni 2018 om 11:38 Advertorial_1

Shabnam Hofland, docente Engels, is vier jaar geleden begonnen met een nieuwe uitdaging. Zij startte de buitenschoolse cursus Xtra English4kids om basisschoolkinderen beter voor te bereiden op Engels in het voortgezet onderwijs. De uitdagende Engelse taalcursus bleek een groot succes, inmiddels telt de cursus twaalf groepen op drie locaties. Op zaterdag 23 juni is er een inloopochtend bij IKC Merweplein, waar kinderen en ouders kennis kunnen maken met deze cursus.

De cursusleidster, Shabnam Hofland, heeft ruime ervaring als docente. Ze is docente Engels met ervaring in het basis- en voortgezet onderwijs. ,,Ik heb onder andere de opleiding 'Teaching English as a Foreign Language' gevolgd, die erop gericht is om Engels te leren aan anderstaligen", vertelt Shabnam. ,,Als docente Cambridge Engels heb ik twaalf jaar in het buitenland gewerkt."

,,De lessen staan in het teken van 'dingen doen met taal'. De kinderen moeten plezier hebben in de lessen en tegelijkertijd een goed niveau bereiken. Voor een betere aansluiting met het voortgezet onderwijs is het belangrijk dat hun communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, worden ontwikkeld."

Gedurende het hele schooljaar krijgen de kinderen op woensdagmiddag een uur Engelse les. ,,Dat doen we volgens methodes van Cambridge.", vertelt Shabnam. ,,Deze lesvorm stampt er niet simpelweg een taal in, maar is gemaakt om het denkvermogen om een taal te leren te activeren en stimuleren. De voertaal in de klas is Engels en de interactieve lessen worden gegeven met het smartboard en software. Dat klinkt moeilijk, maar kinderen pikken het zo op en leren daardoor zowel het luisteren, lezen, schrijven en spreken. De lessen zijn uitdagend."

De lessen begonnen in Gorinchem en in de afgelopen jaren is de cursus uitgebreid naar Barendrecht en Tilburg. Shabnam : ,,We kunnen verder uitbreiden, maar dat doen we bewust niet. De lessen moeten authentiek blijven, volgens onze manier en visie. De hoge kwaliteitsstandaard willen we niet laten verwateren door andere docenten met een eigen visie." Er zijn drie lesniveaus. Starter is voor leerlingen van groep 4 en 5. Groep 6 kan aan de slag met Pre Advanced en 7 en 8 gaan voor Advanced. Leerlingen worden regelmatig getoetst.

Ook ouders leren vaak mee met hun kinderen. Shabnam: ,,We horen regelmatig dat ouders door hun kind op hun Engelse spelling en grammatica gecorrigeerd worden. Ook praten de kinderen op vakantie Engels, ouders zijn daar echt verbaasd over. In de Startersgroep hebben we nu een aantal leerlingen die zo enthousiast zijn, dat ze Engels tot op hun tachtigste willen leren, maar dan zijn wij met pensioen. Dat geeft niet, zeggen ze. Dan zoeken ze gewoon een andere docent."

Op zaterdag 23 juni is de Inloopochtend van 9.00 tot 11.00 uur bij IKC Merweplein, Merwe Donk 4-6 in Gorinchem. Daar kan kennis gemaakt worden met docenten, leerlingen, software en methodes. Meer informatie: www.xtraenglish4kids.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie