Ploegentijdrit: ruim 230 wielrenners in de polder

28 augustus 2018 om 08:35 lokaal

REGIO Woensdag 22 augustus werd de RC Jan van Arckel recreanten ploegentijdrit weer verreden in de polder tussen Noordeloos en Ameide. Aan de start stonden ruim 230 renners. Bijna 60 ploegen kwamen aan de start om een sportieve strijd met elkaar te leveren.
Nog niet eerder stonden er meer dan 200 renners aan de start van deze wedstrijd die elk jaar aan het eind van de schoolvakanties gehouden wordt met als permanence de kantine van SV Noordeloos. Deze kantine werd het afgelopen jaar vernieuwd en verbouwd. Ondanks dat de kantine veel groter is geworden, was het een geluk dat het mooi weer was. Bij regen hadden de renners en hun supporters niet in de kantine gepast.

RC Jan van Arckel organiseert deze ploegentijdrit jaarlijks voor recreatieve mannen en vrouwen die gedurende het wegseizoen de wegen in onze regio onveilig maken en er met elkaar een flinke snok aan geven. In de ploegentijdrit kunnen ze zich meten aan andere gelijkgestemden. Gereden werd in vier officiële categorieën: Dames, heren en gemengde ploegen. Daarnaast was er een categorie voor renner van buiten de regio en reden de wielrenners met een wedstrijdlicentie buiten mededingen mee.

advertentie
advertentie