Zangeres | vocal coach | zangdocent Saskia Bak
Zangeres | vocal coach | zangdocent Saskia Bak Bart van den Heuvel

Een weekend zingen

29 augustus 2018 om 14:02 lokaal Deel je nieuws

Een heel weekend alleen maar met zingen bezig zijn. Hoe heerlijk is dat. Samen met gelijkgestemde zangers en zangeressen die zin hebben om een stap verder te gaan in de ontwikkeling van hun stem. De twee zangdocenten, Elise Zijlstra (Haaften) en Saskia Bak (Malden), hebben de handen ineen geslagen om deze muzikale behoefte handen en voeten te geven. Lochem is de plaats waar het gaat gebeuren van vrijdag 12 t/m zondag 14 oktober 2018.

“Ik vind het heerlijk om vocalisten te helpen bij de ontwikkeling van hun stem. En wat is er nou leuker om dit te doen tijdens een weekend in een prachtige omgeving?” Saskia is enorm enthousiast over het plan. “De gezellige boerderij ligt aan een landweggetje, waar je zoveel of weinig geluid kunt maken als je wilt, geen buren die meegenieten”, vult Elise lachend aan.

De vocal coaches, zoals ze zichzelf ook wel noemen, zijn beide afgestudeerd in Kopenhagen aan het grootste zanginstituut van Europa. Ze hebben daar alles geleerd over Complete Vocal Technique (CVT), de populairste zangmethode van dit moment in Europa. Ze willen dat veel meer mensen kunnen profiteren van hun kennis van deze toegankelijke zangtechniek.
“Je hoeft niet meer hees te worden van het zingen. CVT heeft geweldige tools die dit voorkomen”, aldus Saskia.

Als je de basisprincipes van CVT onder de knie hebt, kun je die hoge noten wél halen, ben je niet buiten adem als je een nummer hebt gezongen, kun je hoger en lager zingen dan je voor mogelijk had gehouden. Ook kun je tonen veel langer aanhouden, meer volume produceren en zuiver zingen.

“Natuurlijk gaat het bij zingen om meer dan alleen techniek. Ook improvisatie en interpretatie is van groot belang om het voor het publiek én voor jezelf interessant te maken en te houden.” Elise vult aan wat er nog meer te leren valt tijdens het CVT Zangweekend.

De ervaren en enthousiaste coaches zijn het helemaal met elkaar eens. Dit is echt een waardevol weekend voor vocalisten die al ervaring hebben met zingen in bijvoorbeeld een band of koor. Meer leren over je eigen stem in een ontspannen, non-competitieve sfeer. Boordevol inspiratie en nieuwe ingangen om mee verder te kunnen in de ontwikkeling als zanger of zangeres. Kortom: Level Up in Lochem!

 

Meer informatie, prijzen en aanmelden: www.EZsinging.nl/artist/cvt-zangweekend/

Elise Zijlstra en Saskia Bak bedenken het zangprogramma langs De Waal
Zangeres | vocal coach | zangdocent Elise Zijlstra
De mooi gelegen vakantieboerderij in Lochem
advertentie
advertentie