GKV Enomics pakt punt in cruciaal duel

21 oktober 2018 om 09:35 Sport/sport

GORINCHEM In een cruciaal duel voor lijfsbehoud nam GKV Enomics het op tegen het Sliedrechtse Merwede/Multiplaat. De Sliedrechtse ploeg had voor dit treffen 2 punten voorsprong, en GKV Enomics moest dus minimaal een punt in dit duel halen om aansluiting te houden.

GKV Enomics begon deze keer met Martine Dekker-Wesdijk op de plek van Maren den Besten, die in het vak startte met Kevin van Beest, Mats den Besten en Ismay Bussing. Dit vak begon voortvarend, na 2 goals van Van Beest en een strafworp van Mats den Besten na een overtreding op Martine Dekker was de stand na 6 minuten 2-4 in het voordeel van de oranjehemden. Het andere vak had daarna meer moeite met scoren. Niels Huisman had het lastig met de lengte van zijn heer, en de aansluiting tussen de vakgenoten was niet optimaal. Dit noopte coach Mastijn in de 20e minuut tot het inbrengen van Maren den Besten voor Suzanne Kuipers en Thom Nugteren voor Niels Huisman. Het vak ging beter lopen, maar toch ging Merwede/Multiplaat met een 10-8 voorsprong rusten. Kevin van Beest had er toen al 5 in liggen.

Het 2e bedrijf gaf niet direct lucht voor de Gorcumers. Het eerste doelpunt was namelijk voor de baggerdorpbewoners, die de stand op 11-8 brachten. Thom Nugteren bracht met zijn 2e goal de stand weer op 11-9. Hierna ontspon zich een prachtig korfbalgevecht, waar bij 13-13 door een strafworp van Mats den Besten GKV Enomics weer op gelijke hoogte kwam. Lang kon de ploeg van Niels Mastijn hier niet van genieten, want 2 minuten later keken ze opnieuw tegen een achterstand van 2 punten aan. Achtereenvolgens Ismay Bussing (omdraaibal) en Martine Dekker-Wesdijk (afstandstreffer) brachten de ploegen opnieuw in evenwicht. Na opnieuw een snelle goal van Merwede/Multiplaat counterde GKV Enomics opnieuw, via Niek van der Weijden en Mats den Besten werd zelfs een 17-16 voorsprong gepakt. De laatste 10 minuten van de wedstrijd braken aan, en de scores bleven om en om vallen, waardoor het genieten was voor de (neutrale) supporters. Na een lange doelpuntenstilte doorbraken de Sliedrechters voor het eerst de impasse door de 19-18 te scoren. In de aanval daarna stelde Kevin van Beest met zijn 8e doelpunt orde op zaken door de 19-19 van afstand binnen te schieten. Thom Nugteren leek in de laatste minuut matchwinnaar te worden met een knappe goal op 20-19. In de slotseconden van de wedstrijd maakte Merwede/Multiplaat echter de 20-20, na een zeer discutabele doorbraaksituatie waar een flinke lucht van snijden aan zat.

Niet het gewenste resultaat voor GKV Enomics, zeker na de 2e helft had er meer in gezeten. De getoonde vechtlust en het spel bieden echter aanknopingspunten voor aanstaande zaterdag, waar Swift uit Middelburg de tegenstander is. Deze ploeg staat nog zonder puntverlies bovenaan, maar in de uitwedstrijd was GKV Enomics zeker niet kansloos. De wedstrijd start op sportpark Molenvliet om 15.30 uur.