Onverdiend verlies GKV Enomics tegen Zeelandse koploper

28 oktober 2018 om 20:12 Sport/sport

GORINCHEM Wederom op papier een lastige pot voor de Gorcumers tegen Swift uit Zeeland, koploper zonder puntverlies. Het had niet veel gescheeld of GKV had minimaal een punt kunnen pakken tegen de nummer 1. Helaas was de scheidsrechter in de laatste 10 minuten bepalend in Zeeuws voordeel en schonk daarmee de punten aan de gasten.

Een leuke wedstrijd op sportpark Molenvliet, waar de thuisploeg goed begon en tot 4-4, met doelpunten van Kevin, Niels 2 X en Mats de opponent prima bij kon benen. Daarna was het Swift dat aanvallend zijn spierballen liet zien en een 5-10 voorsprong nam, waarbij Niek nog wel iets terug kon doen voor GKV. Met Panagos in de ploeg voor Kevin wist GKV de controle onder de korf wat meer terug te krijgen en scoorden voor de rust Nienke en Mats nog. Ruststand 7-10.

De tweede helft startten de Gorcumers weer sterk en wisten via doelpunten van Mats, Ismay 2 X en de sterk spelende Niek 4 X zelfs op een 14-13 voorsprong te komen. Met Martine in de ploeg voor Suzanne bleef de wedstrijd op en neer golven. Beide ploegen om en om scorend, waarbij GKV steeds in de achtervolging was. In de laatste 10 minuten 2 discutabele momenten vanuit het arbitrage duo, waarbij GKV een strafworp onthouden wordt en Swift onterecht wel een stip krijgt, zijn GKV fataal. Ondanks doelpunten van Kevin, Niek Mats en Maren staat er na het laatste fluitsignaal een 18-20 uitslag op het scorebord.

Na afloop van de wedstrijd een teleurgestelde trainer Niels Mastijn: ,,Natuurlijk weet je van te voren dat het moeilijk zal worden tegen Swift, maar we begonnen sterk en je zag duidelijk dat Swift moeite had met onze verdedigende tactiek. Door Panagos in te brengen voor Kevin, kregen we meer lengte en ook meer rebound in dat vak. Er is prima gespeeld en goed gewerkt vanuit de opdracht. Heel zuur dat de wedstrijd dan op deze manier beslist wordt. Er is een mooie teamprestatie neergezet vandaag en daar moeten we trots op zijn en van hieruit verder bouwen."

Het eerste deel van de veldcompetitie zit er op. De Gorcumers gaan zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie die op zaterdag 24 november van start gaat. Op 10 en 17 november is er een oefenprogramma in de Gorcumse Van Rappardhal.

Doelpuntenmakers: Niek van der Weijden 6, Mats den Besten 4, Niels Huisman 2, Ismay Bussing 2, Kevin van Beest 2, Nienke van der Weijden 1, Maren den Besten 1.