Evenementenhal klaar voor de toekomst

30 oktober 2018 om 07:59 lokaal

GORINCHEM De Evenementenhal Gorinchem verkeert in de groei van haar leven. In de zomer van 2016 nam Easyfairs Group de hal over en sindsdien is de organisatie druk bezig om zich klaar te stomen voor de toekomst. Algemeen directeur Jeroen van Hooff legt uit hoe.

door Tim Hartman

Wie over de A15 langs de Evenementenhal rijdt of dat juist doet via de Spijksesteeg zal op het eerste gezicht weinig verandering zien. De imposante witte hal pronkt nog steeds als 'eyecatcher' in Gorinchem-Oost. Wie afgelopen week tot een van de duizenden bezoekers van de Familiedagen behoorde, zag wel degelijk de nodige verandering. 'Easyfairs, visit the future' valt er te lezen boven de ingang van het evenement. Van Hooff legt uit: ,,In de zomer van 2016 heeft Easyfairs de Evenementenhal overgenomen. Easyfairs is een bedrijf uit België dat gespecialiseerd is in de organisatie van beurzen, evenementen en concepten en dat ook ten uitvoer brengt in eigen beursgebouwen. De Evenementenhal in Gorinchem, maar ook die in Venray en Hardenberg, is nu een van die gebouwen. Op die manier hebben we meer grip op de uitvoering van de beurzen."

Maar niet alleen het gebouw is overgenomen, ook de beurzen. ,,De Evenementenhal Gorinchem had namelijk een schitterend portfolio aan beurzen. Denk aan de agri- (landbouw) en hortibeurzen (tuinbouw), maar ook de automotivebeurzen (auto's en andere motorvoertuigen)."

,,Een mooie stap", stelt Van Hooff, sinds een jaar de CEO van de Easyfairs Evenementenhal, zoals de organisatie nu officieel heet. ,,Maar aan de buitenkant behouden we de naam Evenementenhal. Dat is in Gorinchem natuurlijk heel herkenbaar. Easyfairs organiseert de beurzen, maar ieder beursgebouw heeft z'n eigen naam."

SLAGBOMEN Wie de afgelopen week de Familiedagen bezocht, heeft op kunnen merken dat ook de entree van de parkeerplaats veranderd is. Slagbomen, uitbreiding en herinrichting van het parkeerterrein moet de doorstroming van auto's verbeteren. Bovendien zijn er extra oplaadvoorzieningen voor elektrische auto's. Van Hooff over die maatregelen: ,,Soms begonnen we met tweehonderd auto's op het parkeerterrein waarvan niemand wist van wie ze waren. Het terrein was daardoor sneller vol, waardoor we bezoekers naar het Lingebos moesten verwijzen. Vanaf nu is het parkeerterrein enkel voor bezoekers. Laden en lossen is nu aan de achterkant zodat er aan de voorkant veel meer rust ontstaat. Daarmee creëren we een veiligere situatie en beperken we de overlast voor buren op piekmomenten."

Deze maatregelen moeten situaties zoals bij het Bimmerfest in juni dit jaar voortaan voorkomen, waarbij de file tot en met de A15 stond. ,,Daarbij heeft de organisatie zich verkeken op de drukte in combinatie met de logistiek. Dat hebben we uiteraard geëvalueerd met de gemeente."

VERBOUWING Volgend jaar wordt ook de hal zelf verbouwd. ,,We groeien met bijna tweeduizend vierkante meter door de eerste verdieping grondig aan te pakken. De beurscapaciteit wordt groter (in totaal 22 duizend vierkante meter) en door roltrappen komt er een betere connectie tussen verschillende verdiepingen. Broodnodig, aangezien alleen al de 36 beurzen/evenementen van Easyfairs bijna 200 duizend bezoekers trekken. ,,Daar zijn evenementen van derde partijen niet bij meegerekend. We hebben hier bijvoorbeeld ook de Nationale Sport Vakbeurs en de Urban Party en Hollandse Avond in de kerstvakantie. Die worden door derden georganiseerd."

,,We zijn daarmee een grote werkgever voor de regio", stelt Van Hooff. ,,De economische waarde van onze beurzen is enorm. Denk aan mensen die een hotel boeken, eten in restaurants, hier tanken, boodschappen doen", somt hij op. ,,Maar denk ook aan marketingbedrijven die borden en spandoeken maken, de McDonalds en straks het hotel van Van der Valk. Sommige mensen staan hier drie dagen op een beurs en komen niet uit de buurt, die hebben goede slaapgelegenheid nodig. Daar zijn we dus heel blij mee."

Wensen voor de toekomst? ,,We staan voor kwalitatieve groei met een hoge mate van flexibiliteit. We nemen dit jaar geen afscheid van beurzen en kunnen bestaande beurzen mooier en groter maken met ons full service-concept. Daarom zijn al deze aanpassingen nodig. Easyfairs zegt niet voor niets 'visit the future'."

advertentie
advertentie