Archief: Verdedigster Denise Hanika tegen Barendrecht
Archief: Verdedigster Denise Hanika tegen Barendrecht Peter van Geest

Rapid Dames 1 haalt punt in Ypenburg

25 november 2018 om 19:03 Sport/sport Deel je nieuws

Na de mooie overwinning van vorige week zondag op de kampioen van vorig jaar, Barendrecht, keek Dames 1 uit naar de wedstrijd in Ypenburg. De laatste wedstrijd voor de winterstop en op papier een goede kans om ook daar drie punten te halen.

De dames verslikten zich echter behoorlijk in de eerste paar minuten na de afslag. Ypenburg drong relatief makkelijk door richting de cirkel en zorgde voor de eerste treffer. Daarna was het de bedoeling dat Rapid wakker zou worden, maar liep voornamelijk achter de feiten aan. De pogingen tot aanvallers van Rapid strandden helaas in deze eerste helft.

Toen de Gorinchemse ploeg de kleedkamer kwam, leek het alsof er een totaal ander team aan de afslag stond. Ineens waren de rollen omgekeerd en was Rapid meester van de tweede helft. Alleen wilden de gecreëerde kansen er nog niet in. 

Gelukkig reageerde Joëlle Been alert op een snoeiharde voorzet van Julia van Harten in een strafcorner, waarmee ze de bal prachtig in het dak van het doel tipte. Daarna speelde de wedstrijd zich voornamelijk nog af op de helft van Ypenburg. De kansenregen van Rapid leidden helaas niet tot de verdiende treffers. 

In de laatste minuten probeerde Ypenburg nog iets terug te doen. Na een Ypenburgse strafcorner werd een bal op de voet beoordeeld als strafbal. De arbitrage ging in overleg en oordeelde dat de bal naast zou zijn gegaan als er geen shoot was gemaakt. Wel kreeg Rapid nog een strafcorner voor haar kiezen, maar deze werd handig weggewerkt. 

Kort daarna klonk het eindsignaal en zo hield Rapid een punt over aan een wedstrijd waar meer in gezeten had. Dit was ook de laatste wedstrijd voor de winterstop. Rapid Dames 1 speelt weer op het veld in maart 2019. Hopelijk tot dan!

advertentie
advertentie