Qbuzz verzorgt openbaar vervoer in Gorinchem

7 december 2018 om 11:41 lokaal

GORINCHEM Vanaf zondag 9 december verzorgt Qbuzz het openbaar vervoer in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem.


Vanuit de Alblasserwaard kunnen reizigers voortaan rechtstreeks met de bus naar Rotterdam. Dorpskernen aan de Lekdijk en kleine plaatsen zoals Bleskensgraaf, Ottoland en Noordeloos blijven goed bereikbaar. Stadsbussen van Gorinchem komen nu ook in de wijk Stalkaarsen en bij de Evenementenhal. De bus van Lingewijk naar centrum, station en ziekenhuis gaat twee keer zo vaak rijden.

In de loop van 2019 worden alle treinen van de MerwedeLingelijn omgebouwd en uitgerust in rood-grijze R-netstijl. Al meteen vanaf 9 december rijdt de trein tussen Dordrecht en Gorinchem van maandag tot en met zaterdag tot 20.00 uur in plaats van 19.00 uur. De trein gaat elk kwartier en fietsen mogen nog steeds gratis mee.
Alle informatie over het vernieuwde OV-netwerk en de per 9 december ingaande dienstregeling voor alle lijnen staat op www.qbuzz.nl/dmg

Qbuzz komt met nieuwe bussen, waaronder een aantal elektrische bussen. Deze bussen moeten geladen worden. Eén van de laadpalen komt op het station in Gorinchem te staan, op het busstation in de buurt van de fietsenstallingen. Om deze laadpaal te plaatsen, gaat men heien, kabels en leidingen verleggen en opnieuw bestraten.

advertentie
advertentie