Meteoor jongens B1 naar Hoofdklasse

21 december 2018 om 09:30 lokaal

GORINCHEM Met een paar zinderende volleybalwedstrijden op het einde van de competitie, hebben de jongens B1 van de Meteoor het kampioenschap behaald. Dit team in de leeftijd van 14 tot 16 jaar, maakt een rush van 2e klasse, naar 1e klasse en nu naar de hoofdklasse vanaf januari 2019.

,,We zijn vooral aanvallend veel sterker geworden", vertelt Jari Alkema, die net als bijna alle jongens van zijn team al vanaf zijn 6e jaar op volleybal zit. Rick Bruurmijn ziet in alle spelers een eigen kwaliteit. ,,En die combinatie van alle kwaliteiten, maakt dat we een goed team zijn", aldus Rick. ,,We hebben zeker nog wedstrijden, waar het minder in gaat. Maar we mopperen dan niet op elkaar en proberen elkaar op te peppen", vertellen Dave v.d. Berg en Daniël Vonk.

Coen Willemsen, dit jaar aangesloten bij dit team, kan dat beamen. Alex van Hattem, de op 1 na jongste van het stel, ziet de trainingen die ze krijgen zijn vruchten afwerpen. Kai Ceelen haakt daarop in, het nieuwe systeem dat ze dit jaar zijn gaan spelen, heeft weinig verwarring veroorzaakt en was snel onder de knie.

Derek van de Weijden moest de laatste wedstrijd helaas overslaan door een opgelopen blessure, maar hoopt na de kerstvakantie weer snel aan te kunnen sluiten.

Trainers Dennis van de Walgaard en Maarten Kuiper hebben de jongens al 4 jaar en zien een groep trouwe jongens, begeleidt door enthousiaste coachen en ouders. ,,Geen haantjes in de groep, maakt het training geven makkelijk en zorgt dat iedereen zich op zijn gemak voelt binnen het team. Een voorwaarde om lekker te kunnen volleyballen!"

advertentie
advertentie