GKV/Eenomics schiet tekort tegen fysiek sterk Odik

20 januari 2019 om 20:08 Sport/sport

GORINCHEM Onder flinke publieke belangstelling was er zaterdag verlies voor GKVEnomics in de Van Rappardhal tegen runner-up ODIK met 20 – 23 , na een 10 – 10-ruststand.

Met de weer goed spelende Linda Visser in de basis begonnen de korfballers van GKVEnomics voortvarend en nam de ploeg  via  met treffers van afstand van Martine Wesdijk en Kevin van Beest een 2 – 0 voorsprong. ODIK maakte echter direct gelijk. Na 3 – 3 nam ODIK, dat met veel inzet en telkens duidelijk de grens van het toelaatbare opzoekend een voorsprong met 4- 6 bouwde. De GKV-aanval kort gedekt door de ODIK-verdedigers, speelde onrustig en miste legio opgelegde korte kansen.

Mats den Besten scoorde de aansluittreffer  van afstand  5 – 6 maar ODIK bleef de druk opvoeren en kwam voor met 5 – 8. Bij 6 – 9 kreeg het Gorcumse achttal, na weer een discutabele beslissing van de scheidsrechter de geest en kwam goed terug. Eerst Mats den Besten die scoorde na een doorbraakactie van Niek van der Weijden, daarna spits  Kevin van Beest van afstand en na een geweldige aanval  uit een doorloopbal  van Matsden Besten 9 – 10. Nienke van der Weijden uit een vrije bal zorgden voor een 10 – 10-ruststand.

Na rust een niet goed spelende maar wel hardwerkende GKV-ploeg. Kevin van Beest via een dubbelscore van afstand na 8 minuten zette zijn team met 14 – 12 op voorsprong. De vreugde was van korte duur want ODIK liet zich niet van de wijs brengen en bleef aanvallend gevaarlijk mede door tactisch  aanvallend wat omzettingen. De wissels aan GKV-zijde hadden geen effect.  Mede door de topscoorder spits Ivo Brons kwam de ploeg uit Barneveld via 15 – 15 weer op voorsprong 15 – 17 met nog 10 minuten op de klok.

GKVEnomics kwam in de resterende tijd tot 3 keer toe terug tot op 1 punt; tweemaal dankzij Martine Westdijk, die aanvallend constant werd vrijgelaten om het steun lopen voor spits Kevin van Beest te bemoeilijken en eenmaal door Nienke van der Weijden 18 – 19, maar toen sloeg  ODIK het beslissende gat naar 18 – 21. Eindstand 20 – 23.

GKVEnomics verloor door de nederlaag de koppositie en moet nu de achtervolging op Pernix en ODIK inzetten.  .

Zaterdag de uitwedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest in Den Haag.