Passend onderwijs is er voor iedereen, ongeacht je talenten of beperkingen.
Passend onderwijs is er voor iedereen, ongeacht je talenten of beperkingen. Egbert Egberts

Thema avond over passend onderwijs

16 juni 2019 om 18:30 lokaal

GORINCHEM Het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid organiseert op woensdag 19 juni van 19.30 tot 21.30 uur het 'Café Kom(t) Voor Elkaar', een ontmoetingsplek voor ouders, jongeren en professionals in de regio in Boba in Dordrecht. 

Door Egbert Egberts 

Het café is een plek waar kennis en ervaringen door ouders, jongeren en professionals uit de regio kunnen worden uitgewisseld over jeugdhulp en passend onderwijs en waar ruimte is voor (h)erkenning, steun en gezelligheid. Deze keer wordt het thema passend onderwijs en ervaringen die ouders, jongeren en professionals daarmee hebben met elkaar besproken. 
Ontwikkelingen zoals de Wet Passend Onderwijs per 1 augustus 2014 en de verantwoordelijkheid van gemeenten voor jeugdhulp, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen sinds 1 januari 2015 heeft voor veel onrust en onduidelijkheid gezorgd. Veel mensen ervaren nog steeds hinder van deze wijzigingen. Een kleine groep valt daarbij zelfs tussen wal en schip. Het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid is overtuigd dat passend onderwijs, zorg en ondersteuning wel degelijk geborgd kunnen worden. Voorwaarde is wel dat alle partijen zich aan de wet houden, elkaar goed weten te vinden, in gesprek gaan en afspraken maken. Lut Leijs, één van de ouders, zal haar ervaringen delen. Liesbeth Palit, moeder en bestuurder van Boba Autisme Groep en Autisme Centraal in Nederland, spreekt over de vaak ondoorgrondelijke en frustrerende wereld van het passend onderwijs. Professionals en ervaringsdeskundigen beantwoorden vragen. Bij 'Café Kom(t) Voor Elkaar' komen ouders, jongeren en professionals uit de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, H-I-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht samen. 

Boba is gevestigd aan de Wilgenbos 1 in Dordrecht. Aanmelden is noodzakelijk: ouderszhz@gmail.com. Meer informatie: www.ouderszhz.nl.
 

advertentie
advertentie