Nieuwe professionele praktijkexaminators op MBO Gorinchem

2 februari 2018 om 10:28 lokaal

GORINCHEM 27 deelnemers hebben meegedaan aan de basistraining Professionalisering Praktijkexaminator (PREX) op MBO Gorinchem. De deelnemers begeleiden studenten in het bedrijf, maar willen ook graag het beroepsgerichte examen af kunnen nemen in de praktijk. Ze komen allemaal uit de Retail, van super- en bouwmarkten tot kleding- en speelgoedwinkels. En ze beslaan met hun bedrijven de hele regio rondom Gorinchem.

Arja den Uil, docent van deze training, vertelt: ,,De kern van de training is professionalisering van de PREX. Het is belangrijk dat studenten tijdens het afleggen van hun praktijkexamen kunnen rekenen op een betrouwbare afname en beoordeling. Door deel te nemen aan deze training laten praktijkbegeleiders zien dat zij de afname van praktijkexamens serieus nemen en hierin deskundig willen zijn. Bovendien blijkt dat een begeleider die weet wat en hoe er wordt beoordeeld, ook meer inzicht heeft in de (les)doelen en weet waarop te sturen tijdens de stageperiode." Het mes snijdt hier aan twee kanten, hij/zij kan er ook een betere begeleider van worden.
Na 4 uur lang onderricht te hebben gekregen over examenvormen, het proces van afname en beoordelen, de scheiding tussen leren en examineren en de rol en taken van de praktijkexaminator, het afsluitende en fijne moment van deze middag: met een bewijs van deelname in de hand staan ze graag op de foto.

advertentie
advertentie