Winnend blok van VIA
Winnend blok van VIA Jos van Mersbergen

Meisjes A van VIA redden het niet

5 februari 2018 om 20:57 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 3 februari jl trad het Meisjes A team van VIA in Breda aan tegen VC 't Aogje in de Hoofdklasse C Volleybal. Zonder Jette Venderbos, de spelverdeelster, die helaas verhinderd was. De thuiswedstrijd werd vorige week nog nipt verloren dus er werd geloerd op revanche. Hannah van Daalen nam de taak als spelverdeelster over samen met Femke de Wit. In de eerste set werd er door 't Aogje met enorm veel servicedruk gespeeld waardoor Via niet in haar spel kon komen en de set dan ook ruim verloren ging met 25-13. In de tweede set kwam VIA beter in het spel maar moest helaas het hoofd buigen voor de uitstekend spelende ploeg uit Breda 25-19. In de derde set veranderde dit beeld niet, met een achterstand van 20-15 kwam Ymke Kuiper aan de opslag voor VIA, met een uitstekende en snoeiharde service trok zij de score gelijk naar 20-20 wat kansen bood om deze set toch nog winnend af te sluiten. Helaas presteerde de seveerster bij 't Aogje net zo goed en zij maakte de set af die dus met 25-20 verloren ging. In de vierde set ging de strijd lange tijd gelijk op, ook hiet kreeg VIA weer kansen om deze set naar zich toe te trekken, echter op de cruciale momenten wisten de aanvallers net niet te scoren wat resulteerde in een 25-19 eindstand. VIA staat nu op de 4e plaats en verdedigt deze plek zaterdag  10 februari in de Lingehof te Arkel tegen Next Volley uit Dordrecht, aanvang 11:00 uur.