Volgens initiatiefnemer van het Jongerenplatform Anoir Koolhoven krijgt het JP vorm.
Volgens initiatiefnemer van het Jongerenplatform Anoir Koolhoven krijgt het JP vorm. Egbert Egberts

Jongerenplatform krijgt vorm

5 juli 2019 om 09:49 lokaal

GORINCHEM Het initiatief van de raadsfractieassistenten Anoir Koolhoven van Democraten Gorinchem en Aron Foppen om een Jongerenplatform in Gorinchem op te richten krijgt steeds meer vorm. 

Door Egbert Egberts

,,Kort na plaatsing van het interview in De Stad Gorinchem enkele maanden geleden over de start van het Jongerenplatform heb ik samen met Aron Foppen (SP) een biertje gedaan met twee andere fractieassistenten, die nog binnen de categorie 'jongeren' vallen. Dit zijn Richard Bil van GroenLinks en Jop Klaassen van het CDA.  Nadat Aron en ik een korte pitch gaven over de plannen en nieuwe opzet van het Jongerenplatform vroegen we hen of zij mede-initiatiefnemer wilden worden. Beiden waren enorm enthousiast en gaven hun ideeën en meningen over wat de nieuwe vorm van het nieuwe Jongerenplatform zou kunnen zijn. Daarna hebben we gemaild naar de middelbare scholen, en het Davinci College in Gorinchem."
Ofschoon nog niet alle scholen hebben gereageerd heeft het viertal goede hoop dat er na de zomervakantie meer schot in gaat komen.   
,,Het Omnia College, het Lyceum Oude Hoven, het Davinci College en Merewade Pro gaven een reactie. Bij de eerste twee voortgezet onderwijs scholen zijn we gaan pitchen en bij Merewade Pro gaan we begin september langs."
Je hebt volgens Koolhoven slechts enkele leerlingen per school nodig om over te kunnen gaan tot actie. Niet dat het Jongerenplatform geen zin heeft als leerlingen slechts van enkele scholen afkomstig zijn. Maar een breed onder de scholen gedragen vertegenwoordiging zou het meest wenselijk zijn. 
,,Het Omnia College én de Oude Hoven kwamen elk meteen met vijf leerlingen. Op de Open Havendag, toen wij ons aan een breder publiek hebben geprofileerd, kwam één leerling spontaan over de brug. Het Davinci College zal waarschijnlijk een advertentie plaatsen op de social media kanalen. De klassen op deze school langsgaan om te pitchen was vrijwel onmogelijk, omdat de studenten stages hebben." 
Koolhoven roept scholieren op zich te melden aan het begin van het schooljaar, om verder gas te kunnen geven om tot een Jongerenplatform te kunnen komen. En hij verwacht dat ook de andere scholen zullen aansluiten nu enkele daar actief al een bijdrage aan hebben geleverd.
,,Begin september zullen we nog een laatste poging doen de andere scholen te bereiken, en kort daarna een introductiesessie beginnen met allen die zich hebben opgegeven. Ben jij scholier of student en wil je ook dat er meer voorzieningen komen voor jongeren? Join dan nu het Jongerenplatform! Met jullie hulp willen wij in een paar brainstormsessies hangjongerenplekken ontwerpen en deze realiseren via de gemeenteraad. Meld je aan via anoirdx@hotmail.com."

advertentie
advertentie