Printscreen hvm
Printscreen hvm van Mourik

Fysiotherapeut slaat Zorgalarm

11 augustus 2019 om 23:31 Zorg Deel je nieuws

Fysiotherapeut Hans van Mourik is zeer boos over de gedragingen van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Na jaren een contract te hebben gehad met deze zorgverzekeraar is hij furieus over de oproep die de zorgverzekeraar nu plaats om verzekerden tegen 20 euro beloning te komen praten over het tarief voor fysiotherapeuten.

Zelf heeft Van Mourik het afgelopen jaar meerdere keren gevraagd om een gesprek over het contract. Zilveren Kruis heeft dit steeds geweigerd. Men wil niet in gesprek met individuele zorgverleners. Het enige wat de verzekeraar stuurt is: "Sorry, zo hebben we het niet bedoeld"

“Een zorgverzekeraar die je zo schoffeert met een koehandel over het tarief voor de fysiotherapeut moet je als beroepsgroep ook onmiddellijk terugslaan met het juiste signaal”, aldus van Mourik. Zilveren Kruis is de zorgverzekeraar die sterk is in het verlagen van het tarief. Wil je minder premie betalen dan moet het tarief van de fysiotherapeut ook naar beneden. Vanaf 2005 staat dit al op € 28,50 per half uur en is dus nooit de laatste 15 jaar verhoogd, terwijl alle kosten inmiddels enorm zijn gestegen.   

Van Mourik heeft de directie verzocht om een reactie, tevens loopt een tegenactie van de therapeut ook, waarin hij oproept tot beter gedrag van het Zilveren Kruis. 
 

Printscreen zkz
Hans van Mourik
advertentie
advertentie