Aftrap Kinderbooekenweek op CBS De Tamboerijn met de voorstelling 'Giraf leert fietsen'
Aftrap Kinderbooekenweek op CBS De Tamboerijn met de voorstelling 'Giraf leert fietsen' Andra van Hofwegen

Aftrap Kinderboekenweek met theater op De Tamboerijn!

27 september 2019 om 15:16 Onderwijs Deel je nieuws

Als opmaat voor de Kinderboekenweek hebben de jongste groepen van CBS De Tamboerijn in Gorinchem op vrijdagmiddag 27 september een theatervoorstelling gehad. Aansluitend was er voor ouders een boekenmarkt.

Het auteurs-duo Marie-Louise en Mark Sekrève, schrijvers en illustratoren van de prentenboekenreeks over Giraf, gaf een voorstelling op school voor de leerlingen van de onderbouw. De kinderen keken geboeid hoe Giraf, natuurlijk met vallen en opstaan, leert fietsen. Voor velen heel herkenbaar…

Vandaag leerden de kinderen ook hoe een boek tot stand komt. De auteurs vertelden hoe zij een boek maken. Waar ontstaat het idee, en hoe wordt het dan een verhaal? Dit werd heel beeldend uitgelegd met het ‘kraken van de hersens’ en het ‘oplichten’ van een inval. Tenslotte maken de illustraties het boek helemaal af.

‘Op De Tamboerijn vinden we voorlezen en lezen niet alleen heel leuk, maar ook belangrijk voor de taalontwikkeling en woordenschat van de kinderen. En wat is er nu leuker dan in deze digitale tijd ook eens lekker met een boekje in een hoekje te kruipen?’, aldus juf Regine, leerkracht van groep 3.

CBS De Tamboerijn is een kleinschalige protestants-christelijke basisschool binnen de wallen van Vesting Gorinchem. Meer informatie over de school is te lezen op www.tamboerijn.nl .

Giraf leert fietsen met vallen en opstaan.
advertentie
advertentie