Een fietser neemt al append deel aan het verkeer. Appen op de mobiele telefoon tijdens verkeersdeelname vergroot de kans op ongevallen.
Een fietser neemt al append deel aan het verkeer. Appen op de mobiele telefoon tijdens verkeersdeelname vergroot de kans op ongevallen. ANP Extra - Lex van Lieshout

Politie: 'We controleren wel degelijk op appen op de fiets'

25 oktober 2019 om 14:14 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Het artikel dat in Gorinchem slechts acht boetes zijn uitgedeeld in juli en augustus voor het 'handheld bellen op de fiets' kon op Facebook op veel scepsis rekenen. De teneur was dat het bepaald niet betekent dat de Gorinchemse fietsers braaf zijn, maar dat er vooral te weinig gecontroleerd wordt en dat er daarom weinig 'appboetes' zijn uitgedeeld.

Een greep uit de reacties:

,, Ja geen wonder dat er weinig appboetes in Gorinchem zijn er is geen politie op de weg want ik zie er genoeg op de fiets met hun mobiel in de hand."

,, ls er niet gecontroleerd wordt, kan er ook niet bekeurd worden."

,,Vreemd dit getal, woon in de binnenstad en zie veel mensen appen op de fiets. Maar begrijp dat de politie niet overal kan zijn..
Mag ik helpen? ??"

REACTIE POLITIE De politie stelt echter wel degelijk te controleren maar dat waarschuwen vaak beter werkt: ,,We zien wel degelijk toe op bellen en appen op de fiets, laten we dat voorop stellen. En er zijn wel boetes uitgeschreven, maar niet bijzonder veel. Het is een combinatie van het minder signaleren en dan als logisch gevolg, minder daadwerkelijk bekeuren. Een waarschuwing werkt dan vaak beter. Tijdens het dagelijks werk letten we ook op appen of bellen op de fiets, en ook op fietsen zonder licht. Het maakt gewoon deel uit van een normale surveillance."

advertentie
advertentie