Linge/PCG verstevigd koppositie tegen de Wiekslag

27 oktober 2019 om 10:27 Waterpolo Deel je nieuws

De waterpoloheren hebben afgelopen zaterdag hun koppositie verstevigd door in Alblasserdam te winnen van ‘buurman’  De Wiekslag. Na drie spannende perioden, was het verzet van de thuisploeg in de laatste periode gebroken en liep De Linge/PCG uit naar een 6 – 11 overwinning.

 

De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor Albasserdammers. Zij maakte in tegenstelling tot de Gorcums – Leerdamse combinatie, de eerste kansen wel af. De wedstrijd liep vervolgens gelijk op en het lukte De Linge/PCG niet om een ruime voorsprong te pakken.

In de slotfase maakte de koploper dan eindelijk het verschil. Binnen twee minuten scoorden Timon den Breejen, Victor Visser, Tjerk Noorduyn en Oscar Visser.

Door puntverlies van concurrent Katwijk en het niet in actie komen van JAWS en De Zeeuwse Kust, gaat De Linge/PCG nu alleen aan de leiding in de 2e Divisie. Volgende week kan deze positie om 19.20 verdedigd worden in Leerdam tegen De Treffers uit Rosmolen.

Doelpuntenmakers: Oscar Visser 3,  Victor Visser, Timon den Breejen en Tjerk Noorduyn allen 2, Quint Gerdes en Lennart van Wieren beide 1.

advertentie
advertentie