Een gezellige lunch maakte de verwendag compleet.
Een gezellige lunch maakte de verwendag compleet. Marlies de Jongh

Studenten Da Vinci College verzorgen verwendag voor ouderen

6 november 2019 om 21:54 Onderwijs Deel je nieuws

Op verzoek van de Zonnebloem hebben docenten en studenten van 3 opleidingen van het Da Vinci College een verwendag georganiseerd voor 13 ouderen uit Gorinchem e.o.. De studenten van de betrokken opleidingen konden tijdens het bezoek van de gasten werken aan leerdoelen uit hun opleiding. “Werken aan opdrachten in de context zorgt voor een effectieve manier van leren”, vertelt Marianne aan de Wiel, docente VIG-MZ: “Door met de doelgroep activiteiten te ondernemen, leren ze veel over de doelgroep, maar passen ook meteen de theorie uit de lessen toe”.

De studenten Verzorgende - Maatschappelijke Zorg (VIG-MZ) waren gastheer/gastvrouw en zorgden goed voor de gasten. Ze hielpen de gasten met het lopen van het ene lokaal naar het andere. Bijvoorbeeld naar het lokaal waar meneer de Jongh van Merwefilmers een film over oud-Gorinchem vertoonde. Verder konden de studenten hun lessen Huishoudkunde op deze manier aftekenen, want naast eigengemaakte cake hebben zij de lunch van soep tot toetje verzorgd.

Studenten van de Kappersopleiding hebben de haren van de dames gewassen en geföhnd, soms wat make-up aangebracht of de nagels gelakt. Er heerste een echte Wellness-sfeer in het praktijklokaal. De dames voelden zich met de minuut mooier worden. Om dit resultaat vast te leggen hadden studenten Mediavormgever een fotoshoot georganiseerd: een portretfoto van de knappe dames met een lijst er omheen, die ze aan het einde van de lunch meekregen.

Het was voor alle partijen een gezellige ochtend, die kan rekenen op een vervolg in december, geheel in de sfeer van de feestdagen.

advertentie
advertentie