Kerst in Vesting Gorcum is een combinatie van bestaande evenementen.
Kerst in Vesting Gorcum is een combinatie van bestaande evenementen. Hunk de Kock
ADVERTORIAL

Kerst in Vesting Gorcum

27 november 2019 om 09:30 Zakelijk

GORINCHEM Het weekend van 13, 14 en 15 december is het volop Kerst in de vesting. De vesting is sprookjesachtig verlicht en er is voor jong en oud van alles te zien en doen. Drie dagen lang shoppen, schaatsen, smullen en swingen om vast in de kerststemming te komen.

Kerst in Vesting Gorcum is een combinatie van bestaande evenementen, die vorig jaar nog los van elkaar werden georganiseerd. Binnenstadmanager Nita van Wijngaarden: ,,Het winkeliersevent, diverse kerstmarkten en de ijsbaan zijn er elk jaar in december. Dit jaar hebben we die activiteiten gebundeld tot een driedaags evenement. Zo krijg je meer reuring in de stad en is het veel leuker voor bezoekers!"

Het weekend begint vrijdag 13 december met een Kerstmarkt op de Langendijk en een extra koopavond met sfeervolle muziek en gratis erwtensoep. Ook de Varkenmarkt doet mee; daar is het drie dagen lang Kerstfeest met veel (live) muziek en gezelligheid. Op zaterdag en zondag zijn ook de winkels open en kan er geschaatst worden op de ijsbaan op de Grote Markt.

Elke dag is er volop muziek en entertainment. Nita: ,,Zaterdag hebben we meer populaire muziek, zoals een zingende kerstman, een Dickenskoor en kerstverhalen met muziek. Er is een levende kerststal van het Natuurcentrum Gorinchem en er rijden tuktuks. Zondag is de muziek wat ingetogener met bijvoorbeeld kerstkoor Bewitched. En dan is er nog Winterklanken; klassieke muziek op verrassende locaties."

Een van de highlights is de lampionnenoptocht op vrijdag. Van 15.30 tot 17.00 uur kunnen kinderen een lampion versieren in de bibliotheek op de Groenmarkt. Om 17.00 uur loopt de stoet met verlichte lampionnen én glow-in-the-dark steltlopers vanaf de bibliotheek langs de ijsbaan naar de Varkenmarkt. Alle informatie staat op mooigorinchem.nl/kerst-vesting-gorcum.

advertentie
advertentie