Rein Killian trouwde op 29 februari 1992 met Henny Hagemeijer.
Rein Killian trouwde op 29 februari 1992 met Henny Hagemeijer. Privefoto

Jarig zijn op schrikkeldag niet altijd een feestje

29 februari 2020 om 10:00 Mensen

GORINCHEM Schrikkeldag. Het blijft een bijzonder fenomeen, zo'n dag die maar eens in de vier jaar voorbij komt. Helemaal als je geboren bent op die 29ste februari ... of getrouwd. De Stad Gorinchem sprak een aantal schrikkelkinderen uit Gorinchem over hun geboortedag en alle voor- en nadelen die daar aan vast kleven. Schrikkelkinderen (en hun ouders overigens ook) hebben doorgaans weinig inbreng wat betreft hun geboortedatum. Hoe anders is dat bij mensen die besluiten in het huwelijksbootje te stappen op 29 februari. Rein Killian vertelt waarom hij juist die dag trouwde met 'zijn' Henny. 

Rein Killian en zijn vrouw Henny Hagemeijer stapten op 29 februari 1992 in het huwelijksbootje. Niet zo zeer omdat het een schrikkeldag was, maar vooral vanwege de bijzondere combinaties van getallen: 29-2-92. Het werd om meerdere redenen een gedenkwaardige dag, vertelt Rein. ,,De receptie en het feest zouden plaats vinden in de binnenstad van Gorinchem. Bij restaurant Solo. Nu wil het geval, dat op die zaterdag ook de carnavalsoptocht was in Gorinchem en dan kom je dus de stad niet en en uit, daarom zouden we begeleid worden door de politie. Helaas liep dat een beetje mis. De motoragent die ons zou begeleiden stond met de beste bedoelingen klaar daar waar nu het politiebureau is gevestigd, maar wij kwamen de stad via de andere kant binnen (de huwelijksplechtigheid werd voltrokken in Vianen, red.). Onze fout, daar hadden we niet goed over gecommuniceerd met de politie. Vervolgens zijn we toch maar gaan proberen om de stad in te komen, zonder politiebegeleiding. Dat lukte uiteindelijk, maar dat heeft wel de nodige voeten in aarde gehad." Rein kan er nog steeds hartelijk om lachen. ,,Eigenlijk is dit een veel mooier verhaal dan die datum."

Benieuwd naar het hele verhaal van Rein en de verhalen van de jarigen? Klik dan hier en lees onder meer hoe Iris bijna het land (Cuba) niet uitkwam omdat er een valse datum op haar paspoort zou staan. 

Neola van de Wiel wordt vier op 29 februari.
Ediz Seker viert zijn vierde verjaardag op schrikkeldag.
Iris 't Lam vindt het niet altijd leuk om 29 februari jarig te zijn.
Debora (links) met haar gezin had ook ene tante die op schrikkeldag jarig was.
advertentie
advertentie