Nieuw in Gorinchem: Krówka.
Nieuw in Gorinchem: Krówka. Eline Lohman

Nieuwe Poolse supermarkt in Piazza Center

22 oktober 2020 om 09:16 Overig

GORINCHEM Poolse mensen die producten uit hun vaderland willen kopen of overige geïnteresseerden in Oost-Europese producten, kunnen sinds zaterdag 10 oktober terecht bij de Poolse winkel Krówka. De supermarkt zit in het Piazza Center in Gorinchem. Er zijn niet alleen Poolse producten te vinden.


door Eline Lohman


Frisdranken, vlees, blikwaren, potten met allerlei etenswaren, brood, groenten, bier, chocolade en snoep: het is allemaal te vinden in de gloednieuwe Poolse supermarkt in het Piazza Center. Op een mooie locatie binnenin het winkelcentrum kunnen mensen allerlei Poolse en andere Europese producten kopen, vertelt Znar Kana. ,,Het is een supermarkt met Oost-Europese etenswaren en andere producten. Typisch Pools eten, maar ook traditionele Russische, Litouwse en Roemeense producten zijn er te vinden.”

Het is zeker niet de eerste vestiging van Krówka; in onder meer Zeeland zijn al wat filialen van de supermarkt te vinden, zoals in Terneuzen. Gorinchem was een logische stap voor nog een vestiging, volgens Znar, die merkt dat er echt behoefte was aan een winkel als Krówka.

POOLSE GEMEENSCHAP ,,In deze stad is een grote Poolse gemeenschap te vinden”, zegt Znar. ,,We merkten dat zij echt vroegen naar Poolse producten. Om aan die vraag te voldoen, hebben we besloten om in Gorinchem deze nieuwe supermarkt te openen. Tot nu toe komen er inderdaad Poolse mensen naar onze winkel toe, voor producten die zij kennen uit hun vaderland.”

Maar dat is nog niet alles, want er komt ook een nieuwe doelgroep naar de winkel toe, die veelal nog niet bekend is met de producten die Oost-Europa te bieden heeft. Znar: ,,We zien ook een andere doelgroep naar de winkel toe komen: mensen van andere nationaliteiten die gewoon eens kennis willen maken met Oost-Europese producten en daar van willen proeven omdat het nieuw is. Zoals vlees en chocolade, een van de specialiteiten van ons. We zijn erg blij met de komst van de supermarkt naar Gorinchem, ook doordat de winkel op een mooie locatie zit in het Piazza Center, namelijk in een overdekt winkelcentrum op een goede, centrale plek.”

Vanwege de opening van supermarkt Krówka zijn er mooie aanbiedingen te vinden in de nieuwe supermarkt. Kom eens langs in de winkel, om de producten en de aanbiedingen van de Poolse winkel met eigen ogen te bekijken en wie weet ook wel even te proeven. Dat is mogelijk van maandag tot en met zaterdag.

advertentie
advertentie