Afbeelding
Vluchtelingenwerk

VluchtelingenWerk zoekt versterking

4 december 2020 om 08:15 Maatschappelijk

GORINCHEM Angela Blom was het gedwongen thuiszitten zat, de coronamuren kwamen op haar af. Ze informeerde bij VluchtelingenWerk of ze iets kon betekenen. Er was een klik, Angela ging aan de slag en begeleidt nu een vluchtelingengezin op weg bij hun vestiging in de gemeente: ,,Het geeft voldoening om deze nieuwkomers te helpen een eigen weg te vinden in Nederland, zodat ze volwaardig onderdeel kunnen zijn van de samenleving."

Na een periode van veel thuiszitten in de coronatijd, kwam Angela er achter dat ze naast haar werk in de gehandicaptenzorg, toch best wel wat tijd over had. ,,Ik ben graag bezig en het leek me leuk om ergens weer eens de handen uit de mouwen te steken en wat vrijwilligerswerk op te pakken. In mijn werk kwam ik af en toe met vluchtelingen in aanraking. Ik merkte dat het me altijd iets deed. Vooral bewondering voor de kracht die deze mensen hebben, om zomaar alles achter te laten en in een vreemd land, met een vreemde taal vanaf nul opnieuw te beginnen."

Angela nam contact op met VluchtelingenWerk en besprak met de teamleider wat ze zou kunnen betekenen. ,,Ik kon al snel aan de slag. Inmiddels ben ik met veel plezier gestart met een eerste gezin dat ik begeleid bij hun vestiging. Het is een leuke uitdaging en het geeft voldoening. VluchtelingenWerk biedt daarnaast allerlei interessante trainingen, die helpen bij het bieden van goede ondersteuning aan de cliënt, maar vooral ook ontzettend interessant zijn. Kortom, een mooie organisatie waar je op een zinvolle en leuke manier een steentje kunt bijdragen aan de maatschappij", aldus Angela.


Het wordt druk in 2021. Het team van VluchtelingenWerk Gorinchem is op zoek naar versterking. Wie komt er helpen? Kijk op www.vluchtelingenwerk.nl voor de vacatures.

advertentie
advertentie