‘Alles hangt van het weer af’

22 mei 2007 om 00:00 Nieuws

,,Wanneer we de deuren van het buitenzwembad open kunnen gooien? Ik wou dat ik het kon vertellen. Het weer is op het moment zo wisselvallig dat er moeilijk te plannen is. We hopen eind juni klaar te zijn, maar met het weer van de laatste tijd weet je het nooit. Aan onze medewerkers en de aannemer zal het niet liggen, zij zetten zich maximaal in”, aldus Rob Koster, directeur van het Caribabad.

Buitenbad laat nog even op zich wachten GORINCHEM - Het weer is allesbepalend voor een buitenzwembad. Niet alleen om er te kunnen zwemmen, maar ook tijdens de bouw is weer dat een beetje meewerkt erg belangrijk. Droog weer tijdens het metselen en coaten van het zwembad, regen tijdens het inzaaien van het gras. Jammer genoeg is het weer ook de enige factor die niet te beïnvloeden is door de mens. Het Caribabad in Gorinchem heeft dan ook heel wat te stellen met de weergoden tijdens de realisatie van het nieuwe buitenzwembad.

Trouwe bezoekers van het tropisch zwembad zien met de dag dat de contouren van het buitenzwembad strakkere vormen aannemen. Was het eerst nog vooral een hoop grond met een betonnen bak, nu begint het steeds meer op een echt zwembad te lijken. Het is nu duidelijk te zien dat het om een L-vormig wedstrijdbad met een familieglijbaan en een peuterbassin met drie verschillende waterdieptes gaat. Ook de nieuwe entree en de kleedcabines nemen steeds duidelijkere vormen aan.

Maar niet alleen buiten wordt hard gewerkt aan de realisatie van het zwembad. Ook binnen de muren van het Caribabad is iedereen druk bezig met de komst van het buitenbad. Koster: ,,Door de komst van het buitenzwembad zullen we te maken krijgen met een hele andere piekbelasting. Dat is nieuw voor ons. Binnen weten we wel wat we kunnen verwachten. Na 18 jaar heeft dat voor ons geen geheimen meer, maar voor het buitenzwembad is alles nieuw.”

Koster heeft tijdens de bouw van het zwembad veel gesproken met collega’s die een combi-zwembad hebben. Van hen heeft hij veel nuttige tips meegekregen die je alleen maar door ervaring kunt weten. ,,Wij hebben als binnenzwembad bijvoorbeeld geen ervaring met zwerfafval op het terrein. Ervaren mensen hebben ons daarvoor gewaarschuwd. Nu hebben we extra veel afvalcontainers aangeschaft. Dat soort tips zijn erg waardevol.”

Het extra buiten-gebeuren zal met name een recreatieve functie krijgen. ,,dat is toch wat de mensen willen. Natuurlijk kunnen we het ook inzetten bij bijvoorbeeld de zwemles, maar de wachtlijsten zullen door dit extra wedstrijdbad echt niet weggewerkt worden. Buiten het seizoen moet je de leerlingen ook kwijt kunnen.”

Verder gaat Koster er vanuit dat het zwembadpersoneel in de loop van het jaar steeds beter ingewerkt raakt. ,,Het is een leerproces. Al doende leert men en dat proces kan best een paar maanden duren. We moeten nog heel veel uitvogelen. We willen uiteindelijk zo economisch mogelijk gaan draaien, maar ook zoveel mogelijk aan de wens van onze klanten voldoen. Daar kun je van te voren wel over nadenken, maar uiteindelijk weet je dat pas als het zo ver is.”

advertentie
advertentie